Шашлик з баранини — традиційне блюдо кавказьких народів. Для його приготування береться м’ясо м’якоті або баранячі реберця. Як смачно приготувати м’ясо для шашлику з баранини знають не всі.
У такому випадку багато залежить від створення маринаду для замочування шматочків баранини. Зараз розглянемо різні способи приготування маринаду, щоб м’ясо було ніжним і ароматним.
У літню пору року, особливо зручно готувати шашлик з баранини на вугіллі в конструкції мангалу з допомогою шампурів або решітки. Що може бути смачніше м’яса з запахом димку від скрапленого на вугілля маринаду.
Шашлик з баранини — класичний рецепт
Звичайний класичний рецепт баранини на шампурах готується просто, де маринадом служить сік ріпчастої цибулі, перцю і солі. Маринад буде простим і, тим не менш, м’ясо виходить м’яким.
Спосіб приготування
1. Підготуйте м’ясо баранини і ріпчасту цибулю у співвідношенні за обсягом приблизно 1:1. Ще приготуйте стопку рослинного масла, сіль, мелений перець.
2. М’ясну м’якоть наріжте на шматки середнього розміру.
3. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими кільцями або півкільцями. Нарізану цибулю розітріть в мисці руками, щоб він пустив сік.
4. Викладіть підготовлені шматки м’яса до цибулі, посоліть, поперчіть, влийте склянку соняшникової олії і перемішайте все руками.
5. Шматочки м’яса з цибулею в чашці прикрийте кришкою і поставте в холодильник на 4 години, як мінімум, а краще на ніч.
6. Одягніть шматочки м’яса на шампури, тільки без цибулі. Цибуля на шампури не нанизується, тому що він буде горіти.
7. Шашлик з баранини доводиться до готовності над жаром від вугілля способом частого повернення навколо осі шампурів.
8. Кладіть шампури з ароматним м’ясом на блюдо, посипайте нарізаною цибулею з петрушкою і подавайте до столу.
Приємно їсти !
Відео про те, як зробити шашлик з реберець баранини з найсмачнішим маринадом
У цьому рецепті приготування маринаду використовуються такі спеції:
- коріандр — 1 ч. л.
- зіра — 1 ч. л.
- суміш із 4-х перців (або спеції для баранини) 1 ч. л.
- часник — 4 зубчики
- рослинне масло — 3 ст. л.
- сіль, базилік сухий, перцева м’ята суха
Баранина на вугіллі виходить смачним з дуже ніжним і соковитим м’ясом.
Маринад для шашлику з баранини, щоб м’ясо було м’яким і соковитим
Дізнайтеся особливий рецепт приготування маринаду, який мало хто робить.
Хід дій — 1 етап
1. М’якоть баранини наріжте на шматочки середнього розміру і розкладіть на великій поверхні столу.
2. Потім шматки м’яса щедро посипте сіллю і кілька разів переверніть їх руками з поплескуванням по ньому долоньками. З допомогою перевертання і відбивання долоньками, сіль проникає в глибину шматочків. Є такий вислів: Не дати м’ясного соку відтягнутися на сіль, то є витекти з шматка.