Шашлик з баранини з найсмачнішим маринадом, щоб мясо було мяким

3. Далі посипте на солоні шматочки багато орегано, прямо з долоні, який дає шашлику з баранини неповторний аромат. Також перемішайте руками всі шматочки м’яса з орегано. На цьому 1 етап закінчується — м’ясо зустрілося з сіллю і спеціями.

Шматки м’яса покладіть в посуд і приберіть в холодильник на 12-15 годин (на ніч), щоб потім продовжити готування в маринаді з цибульним соком.

Дії 2-го етапу

1. Складіть шматочки м’яса зі спеціями у посуд з нержавійки (або емальований або скляний у пластикову не можна).

2. Зараз почистіть багато ріпчастої цибулі, щоб продовжити маринування баранини в цибульному соку. Цибульний сік природний антисептик, тому в ньому м’ясо готується швидше і стає м’яким.

3. Цибульного соку потрібно в такій кількості, щоб він закрив всі шматочки м’яса. Вичавлюємо сік цибулі з допомогою приладу і заливаємо їм шматочки м’яса. Руками перевертаємо м’ясо, стискаючи і натискаючи на шматочки так, щоб воно проникло всередину волокон.

4. Бачимо, що м’ясо не зовсім вкрите цибульним соком, тому ще цибулю пропускаємо через соковижималку для отримання соку.

5. Ще виливаємо сік від лука до м’яса, перемішуємо.

6. Зараз видно, що цибульний сік повністю покрив все м’ясо.

Якщо хочете швидко поїсти шашлик з баранини, то залиште так в теплому приміщенні на 4 години, не більше і готуйте його над вугіллям через 1, 2, 3 години.

Таке приготування маринаду раніше було секретним і не розголошувалося. Зараз це спосіб таємницею не є, але так готують не усі. Після нанизування шматочків м’яса на шампури, їх потрібно обмазати пензликом з рослинним маслом.

Це робиться для того, щоб масло нагрілося і запечатало вихід ніжному соку з волокон шматочка.

Дивіться також:  Як приготувати лосось швидко і смачно на сковороді з соусом

М’ясо над жаром вугілля готується швидко, всього протягом 10-12 хвилин.

Рецепт маринаду для баранини на шашлик з томатним соком

Для повного пізнання смаку різних маринадів, спробуйте приготувати м’ясо на мангалі, яке стикалося з соком томатів.

Необхідні продукти:

  • м’ясо баранчика — 2 кг
  • ріпчаста цибуля — 7 шт.
  • зелень петрушки і базиліка — 1 пучок
  • густий томатний сік — 1 стакан
  • спеції: коріандр, кмин, зіра, чорний мелений перець
  • соняшникова олія — 0,5 склянки

Метод приготування

1. М’ясо молодого баранчика відокремте від кісток і наріжте на порційні шматочки.

2. Для приготування маринаду зелень дрібно подрібніть і покладіть її в миску. Сюди ж додайте сіль, спеції і соняшникова олія, перемішайте.

3. Тим часом, очистіть ріпчасту цибулю і наріжте його кільцями. Потім складіть їх в чашку, додайте сіль і перетріть руками, щоб цибуля дав сік.