Чорна смородина протерта з цукром на зиму без варіння

Апельсин вимити, обітріть від води і наріжте на шматочки разом з шкіркою.

Підготовлені ягоди смородини викладіть у велику ємність. Додайте до них дрібно порізаний апельсин. Перемішайте.

Туди ж висипайте 1.5 кг цукру, перемішайте ложкою, щоб легше було розбивати ягоди блендером.

Занурювальний блендер не зможе розчинити цукор, тому перемішайте ягоди з цукром і залиште суміш постояти кілька годин.

Краще всього залишити суміш на ніч. Однак, вранці ви побачите, що суміш сильно загусла. Не лякайтеся, а беріть у руки знову блендер і розбивайте весь вміст ємності.

Ви помітите, як на очах ягідна суміш знову стає рідкою.

Розкладайте холодне варення з чорної смородини перетертої з цукром без варіння по банкам.

Банки з варенням зберігайте в холодильнику.

Відео про те, як заготовити на зиму чорну смородину з цукром без варіння

Готуйте ягоди на зиму без варіння і чорна смородина заповнить ваш організм багатьма поживними речовинами. У всі часи і у всіх народів користь ягід цінується дуже високо.

Дивіться також:  Квашена капуста без солі — класичний рецепт