Апельсин вимити, обітріть від води і наріжте на шматочки разом з шкіркою.
Підготовлені ягоди смородини викладіть у велику ємність. Додайте до них дрібно порізаний апельсин. Перемішайте.
Туди ж висипайте 1.5 кг цукру, перемішайте ложкою, щоб легше було розбивати ягоди блендером.
Занурювальний блендер не зможе розчинити цукор, тому перемішайте ягоди з цукром і залиште суміш постояти кілька годин.
Краще всього залишити суміш на ніч. Однак, вранці ви побачите, що суміш сильно загусла. Не лякайтеся, а беріть у руки знову блендер і розбивайте весь вміст ємності.
Ви помітите, як на очах ягідна суміш знову стає рідкою.
Розкладайте холодне варення з чорної смородини перетертої з цукром без варіння по банкам.
Банки з варенням зберігайте в холодильнику.
Відео про те, як заготовити на зиму чорну смородину з цукром без варіння
Готуйте ягоди на зиму без варіння і чорна смородина заповнить ваш організм багатьма поживними речовинами. У всі часи і у всіх народів користь ягід цінується дуже високо.