Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Необхідні продукти:

  • горбуша — 1.3-1.5 кг
  • морква — 5 шт.
  • ріпчаста цибуля — 4 шт.
  • сіль — 1 ч. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • томатна паста — 3-4 ст. л.
  • вода — 3 склянки
  • чорний перець — 5 горошин
  • гвоздика — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • рослинна олія

План приготування:

1. Рибу почистити звичайним способом і нарізати на шматочки (стейки) разом з кісточками. Потім насипати борошно на тарілку, посолити, перемішати і обваляти шматочки з обох сторін у борошні.

2. Обсмажити горбушу в рослинному маслі на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.

3. Цибулю нарізати півкільцями, моркву нашаткувати на тертці для корейської моркви і обсмажити на сковороді до м’якості.

4. Потім додайте 2 склянки кип’яченої води, томатну пасту, перемішайте,

5. Ще додайте: сіль, цукор, горошини чорного перцю, гвоздику та лавровий лист. Все добре перемішати і додати ще 1 склянку води. Закрити кришку і тушкувати ще 10-15 хвилин.

6. В піддон для запікання покласти половину маринаду і розрівняти по дну. Зверху маринаду розкласти обсмажені стейки горбуші. На шматочки риби з допомогою ложки викласти весь залишився маринад.

7.Піддон з рибою і маринадом закрити зверху фольгою і поставити в духовку при 180 градусах на 40 хвилин.

8. Готова горбуша під маринадом в духовці має приголомшливий аромат.

Приємного апетиту !

Відео про те, як смачно приготувати горбушу в духовці у фользі

Риба запікається в фользі порційно і кладуть на тарілку для подачі.

Горбуша, запечена в рукаві цілком дуже смачна

1. Рибу очистити і помити. Обсипати сіллю, приправою для риби шкірку і черевце всередині, потім розтерти спеції руками.

2. У черевце кожної риби покласти 6-8 часточок нарізаного лимона. Потім прибрати тушки риб маринуватися в холодильник на 2 години.

Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

3. Нарешті покласти горбушу в рукав, зробити в ньому дірочки і поставити в духовку при 180 градусах С на 45 хвилин.

4. Риба запікається у власному соку і від цього виходить дуже соковита і ніжна.

5. Як порада: Можна приготувати для фарширування черевця іншу начинку. Нашаткувати моркву, нарізати цибулю, додати спеції, полити лимоном, перемішати і фарш готовий. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.

6. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.

Буде дуже смачно !

Як смачно запекти горбушу в духовці в сметанному соусі

Рецепт неймовірно смачною і соковитою червоною риби. Горбуша в духовці, запечена в спеціальному соусі дуже ніжна.

Продукти:

  • горбуша — 400 г
  • лимонний сік — 1 ст. л.
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • сметана — 2 ст. л.
  • натуральний йогурт — 2 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
  • столовий хрін — 1-3 ст. л.
  • сир — 50 г
  • сіль, перець

Приготування: