Необхідні продукти:
- горбуша — 1.3-1.5 кг
- морква — 5 шт.
- ріпчаста цибуля — 4 шт.
- сіль — 1 ч. л.
- цукор — 1 ст. л.
- томатна паста — 3-4 ст. л.
- вода — 3 склянки
- чорний перець — 5 горошин
- гвоздика — 2 шт.
- лавровий лист — 2 шт.
- рослинна олія
План приготування:
1. Рибу почистити звичайним способом і нарізати на шматочки (стейки) разом з кісточками. Потім насипати борошно на тарілку, посолити, перемішати і обваляти шматочки з обох сторін у борошні.
2. Обсмажити горбушу в рослинному маслі на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.
3. Цибулю нарізати півкільцями, моркву нашаткувати на тертці для корейської моркви і обсмажити на сковороді до м’якості.
4. Потім додайте 2 склянки кип’яченої води, томатну пасту, перемішайте,
5. Ще додайте: сіль, цукор, горошини чорного перцю, гвоздику та лавровий лист. Все добре перемішати і додати ще 1 склянку води. Закрити кришку і тушкувати ще 10-15 хвилин.
6. В піддон для запікання покласти половину маринаду і розрівняти по дну. Зверху маринаду розкласти обсмажені стейки горбуші. На шматочки риби з допомогою ложки викласти весь залишився маринад.
7.Піддон з рибою і маринадом закрити зверху фольгою і поставити в духовку при 180 градусах на 40 хвилин.
8. Готова горбуша під маринадом в духовці має приголомшливий аромат.
Приємного апетиту !
Відео про те, як смачно приготувати горбушу в духовці у фользі
Риба запікається в фользі порційно і кладуть на тарілку для подачі.
Горбуша, запечена в рукаві цілком дуже смачна
1. Рибу очистити і помити. Обсипати сіллю, приправою для риби шкірку і черевце всередині, потім розтерти спеції руками.
2. У черевце кожної риби покласти 6-8 часточок нарізаного лимона. Потім прибрати тушки риб маринуватися в холодильник на 2 години.
3. Нарешті покласти горбушу в рукав, зробити в ньому дірочки і поставити в духовку при 180 градусах С на 45 хвилин.
4. Риба запікається у власному соку і від цього виходить дуже соковита і ніжна.
5. Як порада: Можна приготувати для фарширування черевця іншу начинку. Нашаткувати моркву, нарізати цибулю, додати спеції, полити лимоном, перемішати і фарш готовий. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.
6. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.
Буде дуже смачно !
Як смачно запекти горбушу в духовці в сметанному соусі
Рецепт неймовірно смачною і соковитою червоною риби. Горбуша в духовці, запечена в спеціальному соусі дуже ніжна.
Продукти:
- горбуша — 400 г
- лимонний сік — 1 ст. л.
- морква — 1 шт.
- цибуля — 1 шт.
- сметана — 2 ст. л.
- натуральний йогурт — 2 ст. л.
- кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
- столовий хрін — 1-3 ст. л.
- сир — 50 г
- сіль, перець