Подавати зі смаженою картоплею великими часточками, поклавши на м’ясо цибулю з соусом і посипавши подрібненою зеленню.
Рецепт приготування тушкованого кролика з грибами
- Гриби очистити, вимити і підсмажити разом з подрібненою цибулею.
- Додати вершки і тушкувати ще 5 хвилин.
- Кролика вимити, обсушити і нарізати порційними шматками.
- Обсмажити в рослинному маслі до рум’яної скоринки і перекласти в сотейник.
- Влити воду, додати сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх і тушкувати на середньому вогні 30 хвилин.
- Потім додати гриби, дрібно нарізану зелену цибулю і тушкувати до готовності.
7. Цвітну капусту і брокколі розібрати на суцвіття. Морква очистити, вимити і нарізати соломкою. Всі овочі відварити в підсоленій воді, а потім обсмажити. Перед подачею до столу полити соком лимона.
8. Готові шматочки м’яса викласти на блюдо разом з гарніром, прикрасити зеленню петрушки.
Кролик тушкований з овочами — відео рецепт
При такому гасінні смак м’яса поліпшується за рахунок овочевих добавок.
Кролик тушкований з гірчицею і картоплею
- Тушку вимити, посолити, поперчити і покласти спинкою вгору на деко або гусятницю.
- Змастити спинку гірчицею.
- Випікати в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин.
- Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками і посолити.
- Вийняти кролика з духовки, покласти спинкою вниз, намазати гірчицею черевце.
- Навколо тушки викласти картоплю і поставити в духовку ще на 15 хвилин.
- В кінці приготування залити м’ясо з картоплею сметаною і запікати ще 10 хвилин.
Ароматне блюдо з гірчицею і картоплею готово.
Рагу з кролика тушкованого
- Сухі білі гриби (30 грам) вимити й замочити в холодній воді.
- Кролика (1.5 кг) вимити, нарізати шматками і обсмажити на свинячому жирі.
- Цибулю і часник очистити, вимити і дрібно нарізати.
- Свинину (100 грам) вимити й нарізати скибочками.
- В інший глибокій сковороді обсмажити цибулю, часник, свинину.
- У сковороду зі свининою влити курячий бульйон (500 мл), покласти томатну пасту (1 столова ложка), білі гриби і дрібно нарізані свіжі помідори (600 грам) без шкірочки.
- Додати сюди ж м’ясо кролика, посолити і поперчити за смаком.
- Накрити кришкою і тушкувати до готовності 1 — 1.5 години.
Виходить дуже смачне блюдо з тушкованої кролятиною.
Тушкований кролик, фарширований брокколі і помідорами
- М’ясо тушки вимити, нарізати невеликими шматками і обсмажити в розпеченому оливковій олії.
- Цибулю і часник очистити, вимити й подрібнити.
- Капусту броколі розібрати на маленькі суцвіття.
- Помідори обшпарити гарячій воді, потім опустити на 1 хвилину в холодну воду, зняти шкірку і нарізати маленькими шматками.
- Нафарширувати кролика цибулею, часником, брокколі, додати помідори, сіль, покласти часточки лимона, кмину, розмарину.
- Накрити кришкою і поставити в духовку і тушкувати до готовності.