Кролик тушкований — смачні рецепти. Рецепти приготування покроково

Подавати зі смаженою картоплею великими часточками, поклавши на м’ясо цибулю з соусом і посипавши подрібненою зеленню.

Рецепт приготування тушкованого кролика з грибами

  1. Гриби очистити, вимити і підсмажити разом з подрібненою цибулею.
  2. Додати вершки і тушкувати ще 5 хвилин.
  3. Кролика вимити, обсушити і нарізати порційними шматками.
  4. Обсмажити в рослинному маслі до рум’яної скоринки і перекласти в сотейник.
  5. Влити воду, додати сіль, мелений чорний перець, мускатний горіх і тушкувати на середньому вогні 30 хвилин.
  6. Потім додати гриби, дрібно нарізану зелену цибулю і тушкувати до готовності.

7. Цвітну капусту і брокколі розібрати на суцвіття. Морква очистити, вимити і нарізати соломкою. Всі овочі відварити в підсоленій воді, а потім обсмажити. Перед подачею до столу полити соком лимона.

8. Готові шматочки м’яса викласти на блюдо разом з гарніром, прикрасити зеленню петрушки.

Кролик тушкований з овочами — відео рецепт

При такому гасінні смак м’яса поліпшується за рахунок овочевих добавок.

Кролик тушкований з гірчицею і картоплею

  1. Тушку вимити, посолити, поперчити і покласти спинкою вгору на деко або гусятницю.
  2. Змастити спинку гірчицею.
  3. Випікати в попередньо розігрітій духовці 15 хвилин.
  4. Картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками і посолити.
  5. Вийняти кролика з духовки, покласти спинкою вниз, намазати гірчицею черевце.
  6. Навколо тушки викласти картоплю і поставити в духовку ще на 15 хвилин.
  7. В кінці приготування залити м’ясо з картоплею сметаною і запікати ще 10 хвилин.

Ароматне блюдо з гірчицею і картоплею готово.

Рагу з кролика тушкованого

  1. Сухі білі гриби (30 грам) вимити й замочити в холодній воді.
  2. Кролика (1.5 кг) вимити, нарізати шматками і обсмажити на свинячому жирі.
  3. Цибулю і часник очистити, вимити і дрібно нарізати.
  4. Свинину (100 грам) вимити й нарізати скибочками.
  5. В інший глибокій сковороді обсмажити цибулю, часник, свинину.
  6. У сковороду зі свининою влити курячий бульйон (500 мл), покласти томатну пасту (1 столова ложка), білі гриби і дрібно нарізані свіжі помідори (600 грам) без шкірочки.
  7. Додати сюди ж м’ясо кролика, посолити і поперчити за смаком.
  8. Накрити кришкою і тушкувати до готовності 1 — 1.5 години.
Дивіться також:  Гусак цілком у духовці з хрусткою скоринкою (покрокові рецепти)

Виходить дуже смачне блюдо з тушкованої кролятиною.

Тушкований кролик, фарширований брокколі і помідорами

  1. М’ясо тушки вимити, нарізати невеликими шматками і обсмажити в розпеченому оливковій олії.
  2. Цибулю і часник очистити, вимити й подрібнити.
  3. Капусту броколі розібрати на маленькі суцвіття.
  4. Помідори обшпарити гарячій воді, потім опустити на 1 хвилину в холодну воду, зняти шкірку і нарізати маленькими шматками.
  5. Нафарширувати кролика цибулею, часником, брокколі, додати помідори, сіль, покласти часточки лимона, кмину, розмарину.
  6. Накрити кришкою і поставити в духовку і тушкувати до готовності.