15. Опускаємо нарізані кільцями: кабачки, баклажани, помідори, цибуля, цукіні, картопля. Укладаємо їх у вигляді джгута.
16. У ємність наливаємо 60 мл оливкової олії, насипаємо чебрець, 2 ч. ложки солі, чорний мелений перець і перемішуємо.
17. Поливаємо оливковою сумішшю укладені овочі в страві. Закриваємо блюдо зверху фольгою і ставимо в духовку на 90 хвилин при 160 градусах С.
18. Потім знімаємо фольгу і запікаємо в духовці ще 40 хвилин.
19. Дістаємо готову страву з духовки. Перед нами рагу — традиційне блюдо прованської кухні.
Рататуй з овочів з м’ясом і картоплею — рецепт в духовці «по-турецьки»
Красиво оформлене овочеве рагу з м’ясом приємно здивує вас.
Потрібно:
- фарш — 500 г
- цибуля — 2 шт.
- яйце — 1 шт.
- кабачок — 2 шт.
- баклажан — 2 шт.
- болгарський перець — 1 шт.
- картопля — 2 шт.
- спеції: сіль, чорний перець, італійські трави
- вода — 500 мл
- томатна паста — 2 ст. ложки
Приготування:
1. Овочі будемо нарізати на спеціальному інструменті — шатківниці.
2. Нарізаємо круглими пластинами картоплю.
3. Також шаткуємо баклажани і кабачки.
4. Наступним етапом смажимо пластини овочів з обох сторін по 2 хвилини. Картоплю теж смажимо з 2 сторін.
5. У миску з м’ясним фаршем кладемо дрібно нарізану цибулю, сире яйце, спеції за смаком, перець і сіль. Перемішуємо в однорідну масу.
6. Формуємо з фаршу маленькі котлетки і смажимо їх з двох сторін.
7. Комплектуємо форму для запікання з обсмаженими овочами, м’ясними котлетами, картоплею і гуртками болгарського перцю. Зверху посолити.
8. В окрему ємність наливаємо 500 мл води і розводимо в ній 2 ст. ложки томатної пасти. Рататуй (рагу) поливаємо зверху томатним розчином.
9. Ставимо форму для запікання в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
10. Дістаємо готове овочеве рагу з м’ясом, накладаємо по тарілочках і приємного апетиту !
Як приготувати овочеве рагу з курячим філе на сковороді — відео рецепт
Подивіться рецепт рагу з куркою, приготований на сковороді.
Мені подобається приготування страви таким способом. Якщо сковорода глибока, то дуже зручно.
Лінивий рататуй з баклажанів та помідорів із сиром
Смак сиру і овочів поєднуються ідеально.
Потрібно:
Процес готування рататуй (рагу):
1. Ножем робимо надрізи в баклажанах і солимо зверху і в надрезах теж. Надрізи повинні бути зроблені таким чином (не до кінця), щоб вийшла гармошка. Залишаємо їх на 40-60 хвилин. Потім розрізати плоди промити проточною водою.
2. Помідори нарізати кружечками.
3. У миску покласти бринзу і розім’яти її виделкою. Потім змішати зі сметаною, подрібненим часником і олією. і ще нарізати зелень і додати до маси. Масу перемішати.