Рататуй (рагу): Класичні рецепти з мясом і овочами

15. Опускаємо нарізані кільцями: кабачки, баклажани, помідори, цибуля, цукіні, картопля. Укладаємо їх у вигляді джгута.

16. У ємність наливаємо 60 мл оливкової олії, насипаємо чебрець, 2 ч. ложки солі, чорний мелений перець і перемішуємо.

17. Поливаємо оливковою сумішшю укладені овочі в страві. Закриваємо блюдо зверху фольгою і ставимо в духовку на 90 хвилин при 160 градусах С.

18. Потім знімаємо фольгу і запікаємо в духовці ще 40 хвилин.

19. Дістаємо готову страву з духовки. Перед нами рагу — традиційне блюдо прованської кухні.

Рататуй з овочів з м’ясом і картоплею — рецепт в духовці «по-турецьки»

Красиво оформлене овочеве рагу з м’ясом приємно здивує вас.

Потрібно:

  • фарш — 500 г
  • цибуля — 2 шт.
  • яйце — 1 шт.
  • кабачок — 2 шт.
  • баклажан — 2 шт.
  • болгарський перець — 1 шт.
  • картопля — 2 шт.
  • спеції: сіль, чорний перець, італійські трави
  • вода — 500 мл
  • томатна паста — 2 ст. ложки

Приготування:

1. Овочі будемо нарізати на спеціальному інструменті — шатківниці.

2. Нарізаємо круглими пластинами картоплю.

3. Також шаткуємо баклажани і кабачки.

4. Наступним етапом смажимо пластини овочів з обох сторін по 2 хвилини. Картоплю теж смажимо з 2 сторін.

5. У миску з м’ясним фаршем кладемо дрібно нарізану цибулю, сире яйце, спеції за смаком, перець і сіль. Перемішуємо в однорідну масу.

6. Формуємо з фаршу маленькі котлетки і смажимо їх з двох сторін.

7. Комплектуємо форму для запікання з обсмаженими овочами, м’ясними котлетами, картоплею і гуртками болгарського перцю. Зверху посолити.

8. В окрему ємність наливаємо 500 мл води і розводимо в ній 2 ст. ложки томатної пасти. Рататуй (рагу) поливаємо зверху томатним розчином.

Дивіться також:  Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

9. Ставимо форму для запікання в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

10. Дістаємо готове овочеве рагу з м’ясом, накладаємо по тарілочках і приємного апетиту !

Як приготувати овочеве рагу з курячим філе на сковороді — відео рецепт

Подивіться рецепт рагу з куркою, приготований на сковороді.

Мені подобається приготування страви таким способом. Якщо сковорода глибока, то дуже зручно.

Лінивий рататуй з баклажанів та помідорів із сиром

Смак сиру і овочів поєднуються ідеально.

Потрібно:

Процес готування рататуй (рагу):

1. Ножем робимо надрізи в баклажанах і солимо зверху і в надрезах теж. Надрізи повинні бути зроблені таким чином (не до кінця), щоб вийшла гармошка. Залишаємо їх на 40-60 хвилин. Потім розрізати плоди промити проточною водою.

2. Помідори нарізати кружечками.

3. У миску покласти бринзу і розім’яти її виделкою. Потім змішати зі сметаною, подрібненим часником і олією. і ще нарізати зелень і додати до маси. Масу перемішати.