Сьогодні оцінимо корисні властивості морської риби горбуші і звернемо увагу до питання: Як засолити горбушу ? Відповідь на яке хвилює багатьох читачів. Особливо тих, хто розуміє незамінну і особливу цінність морської риби, як джерела білка.
Вчені виявили, що білки риб володіють дуже важливою здатністю зв’язувати деякі отруйні речовини в важкорозчинні комплекси, які потім виводяться з організму людини.
У статті розглянемо правильну оброблення тушки риби та способи засолювання різними шматочками. Дивіться рецепти, аналізуйте, вибирайте — домашні умови дозволяють імпровізувати по-своєму.
Як засолити горбушу в домашніх умовах «як сьомгу» — малосольный спосіб в розсолі
Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати швидко і смачно слабкосолений горбушу шматочками в розсолі. Горбуша перетворюється на ніжну та смачну «сьомгу».
Нам буде потрібно:
- Горбуша — 1 кг
- Вода — 1 літр
- Сіль — 5 ст. ложок
- Рослинна олія — 50 — 100 мл
Спосіб приготування
- Щоб легше було розрізати горбушу, беремо її не до кінця розморожену. Почистимо, відріжемо голову, хвіст і плавники (нижче є відео, як правильно почистити червону рибу). Нарізаємо на шматочки шириною 12 — 15 мм.
2. Шматочки розрізаємо ще раз навпіл. При бажанні можете прибрати кісточки і шкірку.
3. У глибоку миску наливаємо 1 літр кип’яченої води кімнатної температури. Додаємо 5 ложок солі і розмішуємо до її розчинення.
4. Опускаємо в розчин шматочки риби, щоб вони були повністю покриті розчином. Тримаємо рибу в розсолі 10 хвилин — не більше, інакше вона буде пересолена.
5. Пройшло 10 хвилин. Дістаємо рибу на паперовий рушник і зверху теж промокнем.
6. Потім укладаємо шматочки риби в контейнер і поливаємо зверху рослинним маслом.
7. Закриваємо зверху кришкою і прибираємо в холодильник на 30 — 40 хвилин.
8. Минуло 40 хвилин. Дістаємо рибу, укладаємо на тарілку і подаємо до столу. Готове.
9. Прикрашаємо страву лимоном, цибулею або так, як дозволяє ваша фантазія.
Як засолити горбушу смачно видно на ароматних шматочках на фото вище.
Можна використовувати таку рибу в інших стравах. Наприклад, в салат, в начинку для млинців.
Такий спосіб засолювання підходить для всіх видів червоної риби.
Обробка та оброблення червоної риби — відео
Оброблення риби починають з видалення луски, використовуючи спеціальні рыбочистки або тертку. Розморожування мороженої риби перед обробленням і кулінарним використанням — операція досить непроста, як може здатися на перший погляд.
Від того, як правильно ви разморозите рибу, багато в чому будуть залежати ніжність її м’яса, смак і аромат, а також кількість втрат харчових речовин.
Розморожувати рибу найкраще повільно або в нижній частині холодильника. Великі тушки риб і рибне філе можна розморожувати на повітрі, уклавши їх на стіл або в раковину і накривши поліетиленовою плівкою, щоб не випаровувалася з поверхні волога і риба не підсихали.
Ні в якому разі не можна розморожувати рибу в теплій воді. Висока температура призводить до швидкої втрати білків і консистенція м’язової тканини стає в’ялої в результаті, смакові достоїнства знижуються.
Від правильного оброблення залежить естетичний вигляд готового кулінарного блюда.
Як засолити горбушу в розсолі (в банку)
Нам потрібні:
- Горбуша
- На 1 літр води — 4 ст. ложки крупної солі + 4 ст. ложки цукру
- Лавровий лист
- Суміш перців горошком
Спосіб приготування
- Спочатку зробимо розсіл. Кладемо в ємність: 3 лаврових листки, 1 ст. ложку суміші перців горошком, 6 ст. ложок солі, 6 ст. ложок цукру і заливаємо 1.5 літра окропу і добре перемішуємо. Даємо охолонути до кімнатної температури.
2. Тим часом очищаємо горбушу від луски і розбираємо так, як на відео (дивіться його в статті вище).
3. Нарізаємо оброблену і оброблену горбушу на рівні шматочки, як на фото. Складаємо шматочки риби на тарілку і прибираємо в холодильник на той час, поки охолоджується розсіл.
4. Потім складаємо шматочки риби в 2 літрову банку.
5. Заливаємо рибу в банку разом зі спеціями остившім розсолом. Банку потрясем і помилуємося своїми працями. Красиво вийшло !
6. Прибираємо банку з рибою в холодильник на добу, щоб вона добре просолились (все-таки риба з кістками).
7. Пройшли добу — дістаємо рибу з банки і їмо. Смачно !
Такий спосіб засолювання горбуші дозволяє зробити висновок: горбуша виходить смачніше, ніж в магазині.
Як засолити горбушу сухим способом — в маслі з лимоном
Рецепт простий, цікавий і смачний, в історичних традиціях.
- Цілісні половинки горбуші очищаємо від насіння і нарізаємо шматочками, як на фото.
Можете таким способом засолити цілісні половинки горбуші. Потім нарізати шматочками, без шкірки «під сьомгу»- порційно.
2. Рекомендовані співвідношення солі і цукру змішуємо в одній тарілці і добре перемішуємо.
3. Кожен шматок поливаємо соком лимона.
4. Потім обсипаємо добре сіллю і трохи поливаємо зверху рослинним маслом.
5. Всі шматочки складаємо шкіркою вгору у велику емальовану ємність.
6. Закриваємо рибу зверху кришкою.
7. Ставимо на кришку вантаж (гніт) — каструлю з водою на добу. Ставимо в прохолодне місце (холодильник).
Потім дістаємо шматочки, нарізаємо навскоси без шкірки «під сьомгу», кладемо на тарілку, прикрашаємо і ставимо на стіл.
Безперечно смачно, чи не правда ?
Як засолити горбушу просто і смачно — відео
Порівнюючи наведені вище способи засолювання, питання: Як смачно засолити горбушу правильно — став зрозумілим для читачів, це я так думаю, а як думаєте ви ?