Зрази картопляні: 11 рецептів приготування картопляних котлет

Картопляні котлети з начинкою для дітей готові.

Зрази картопляні з яйцем і цибулею

Інгредієнти:

  • картопля — 200 г
  • яйце — 1 шт.
  • масло вершкове — 25 г
  • цибуля ріпчаста (або зелена) — 35 г
  • крихти білого хліба — 15 г
  • соус сметанний — 50 г
  • сіль, зелень

Приготування:

  1. Картопляну масу (відварена, обсушенный і протерту картоплю) заправити яйцями і маслом.
  2. Сформувати з цієї маси круглі коржі — по дві на порцію.
  3. На середину коржів покласти фарш.
  4. Краї коржі загорнути, надати їй форму довгого прямокутника, запанірувати в сухарях або в борошні і підсмажити на жирі спочатку з одного боку, а потім з іншого.
  5. Для приготування фаршу нарізати ріпчасту цибулю, злегка спассировать на олії (або зелена цибуля), змішати з дрібно нашаткованими вареними яйцями або омлетом, кропом або зеленню петрушки.

До зразам подати соус сметанний окремо або підлити його на блюдо.

Зрази картопляні з морським гребінцем

Інгредієнти:

  • картопля — (8 — 10) шт.
  • гребінці — з розрахунку 400 г на порцію
  • цибуля ріпчаста — (2 — 3) шт.
  • масло топлене — 2 ст. ложки
  • яйце — 1 шт.
  • перець, сіль — за смаком

Приготування:

Морські гребінці ви можете купити в магазині — вони продаються в замороженому вигляді.

З морських гребінців зробіть фарш.

Обсмажте на сковороді дрібно нарізану ріпчасту цибулю.

Варену картоплю, дрібно нарізану цибулю, масло топлене, яйце, перець, сіль — все стовкти.

Робити коржик. На середину коржика покладіть фарш з гребінців, обсмаженої цибулі і зелені петрушки.

Сформувати зрази у вигляді кульок. Обваляйте їх у сухарях і підсмажте на сковороді.

Страва з картоплі і гребінців готово.

Картопляні зрази з м’ясним фаршем

Інгредієнти:

  • картопля — 6 шт.
  • м’ясо — 250 г
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • яйце — 1 шт.
  • борошно — 2 ст. ложки
  • олія — 5 ст. ложок
  • соус томатний — 1 стакан
  • сіль, перець — за смаком
Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Приготування:

Картоплю відварити в шкірці, очистити, протерти.

Додати борошно і яйце.

Добре перемішати.

Мелене м’ясо підсмажити з цибулею.

З картопляної маси сформувати коржик, на неї покласти підготовлений м’ясний фарш, з’єднати краї, надати овальну форму.

Обваляти заготовки в борошні

і підсмажити з обох сторін на сковороді.

Готову страву подати з томатним або іншим соусом.

Зрази картопляні з грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі
  • 500 г грибів
  • 30 г вершкового масла
  • 2 цибулини
  • 1 яйце
  • 3 ст. ложки борошна
  • 1/2 склянки сметани
  • 2 зубчики часнику (за бажанням)
  • рослинна олія для смаження, зелень петрушки, перець, сіль

Приготування:

Цибулю очистіть і дрібно поріжте, підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору.