Картопляні котлети з начинкою для дітей готові.
Зрази картопляні з яйцем і цибулею
Інгредієнти:
- картопля — 200 г
- яйце — 1 шт.
- масло вершкове — 25 г
- цибуля ріпчаста (або зелена) — 35 г
- крихти білого хліба — 15 г
- соус сметанний — 50 г
- сіль, зелень
Приготування:
- Картопляну масу (відварена, обсушенный і протерту картоплю) заправити яйцями і маслом.
- Сформувати з цієї маси круглі коржі — по дві на порцію.
- На середину коржів покласти фарш.
- Краї коржі загорнути, надати їй форму довгого прямокутника, запанірувати в сухарях або в борошні і підсмажити на жирі спочатку з одного боку, а потім з іншого.
- Для приготування фаршу нарізати ріпчасту цибулю, злегка спассировать на олії (або зелена цибуля), змішати з дрібно нашаткованими вареними яйцями або омлетом, кропом або зеленню петрушки.
До зразам подати соус сметанний окремо або підлити його на блюдо.
Зрази картопляні з морським гребінцем
Інгредієнти:
- картопля — (8 — 10) шт.
- гребінці — з розрахунку 400 г на порцію
- цибуля ріпчаста — (2 — 3) шт.
- масло топлене — 2 ст. ложки
- яйце — 1 шт.
- перець, сіль — за смаком
Приготування:
Морські гребінці ви можете купити в магазині — вони продаються в замороженому вигляді.
З морських гребінців зробіть фарш.
Обсмажте на сковороді дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
Варену картоплю, дрібно нарізану цибулю, масло топлене, яйце, перець, сіль — все стовкти.
Робити коржик. На середину коржика покладіть фарш з гребінців, обсмаженої цибулі і зелені петрушки.
Сформувати зрази у вигляді кульок. Обваляйте їх у сухарях і підсмажте на сковороді.
Страва з картоплі і гребінців готово.
Картопляні зрази з м’ясним фаршем
Інгредієнти:
- картопля — 6 шт.
- м’ясо — 250 г
- цибуля ріпчаста — 1 шт.
- яйце — 1 шт.
- борошно — 2 ст. ложки
- олія — 5 ст. ложок
- соус томатний — 1 стакан
- сіль, перець — за смаком
Приготування:
Картоплю відварити в шкірці, очистити, протерти.
Додати борошно і яйце.
Добре перемішати.
Мелене м’ясо підсмажити з цибулею.
З картопляної маси сформувати коржик, на неї покласти підготовлений м’ясний фарш, з’єднати краї, надати овальну форму.
Обваляти заготовки в борошні
і підсмажити з обох сторін на сковороді.
Готову страву подати з томатним або іншим соусом.
Зрази картопляні з грибами
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 500 г грибів
- 30 г вершкового масла
- 2 цибулини
- 1 яйце
- 3 ст. ложки борошна
- 1/2 склянки сметани
- 2 зубчики часнику (за бажанням)
- рослинна олія для смаження, зелень петрушки, перець, сіль
Приготування:
Цибулю очистіть і дрібно поріжте, підсмажте на рослинній олії до золотистого кольору.