Зрази картопляні: 11 рецептів приготування картопляних котлет

Гриби (печериці або лісові) почистіть, помийте, дрібно наріжте. Покладіть гриби в сковороду до цибулі. Посоліть, поперчіть і тушкуйте до готовності. За 2 — 3 хвилини до готовності можна додати роздавлений часник.

Очищений і нарізаний великими шматками картоплю відваріть в підсоленій воді до готовності. Великі шматки не так сильно розварюються. як дрібні. Злийте воду. поставте каструлю на невеликий вогонь і випаруйте всю рідину.

Додайте до картоплі вершкове масло і мелений перець, зробіть пюре.

Злегка остудіть пюре, додайте яйце і 3 столові ложки борошна, ретельно перемішайте.

На обробну дошку або тарілку насипте близько 1/2 склянки борошна. мокрою ложкою наберіть картопляне тісто і покладіть його на борошняну гірку. Мокрою рукою зробіть з тіста коржик, покладіть на її центр грибну начинку, акуратно з’єднайте краю заготовки.

Заготівлям надайте овальну форму, обваляйте в борошні і смажте з двох сторін на олії на середньому вогні до рум’яної скоринки.

Картопляні зрази з яйцем і рисом

Інгредієнти:

  • картопля — 9 шт.
  • яйця — 3 шт.
  • олія — 5 ст. ложок
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • рис — 1/4 склянки
  • сухарі панірувальні, перець, сіль

Приготування:

  1. Відварну картоплю протерти.
  2. До протертого картоплі додати сирі яйця, мелений перець, перемішати, посолити.
  3. З картопляної маси зробити круглі коржі.
  4. На середину коржики покласти фарш, загорнути краї, надати овальну форму, панірувати в сухарях і підсмажити на сковороді з обох сторін.
  5. Для фаршу: яйця відварити, дрібно порубати, змішати з підсмаженою цибулею, додати відварений рис, перець, сіль.

Подавати з томатним цибульним і грибним соусом.

Зрази картопляні з квашеною капустою

Інгредієнти:

  • картопля — 500 г
  • капуста квашена — 400 г
  • цибуля ріпчаста — 3 шт.
  • яйце — 1 шт.
  • жир — 2 ст. ложки
  • сухарі панірувальні, перець, сіль
Дивіться також:  Другі страви на Новий 2020 рік — прості і смачні рецепти

Приготування рецепту:

  1. Картоплю відварити в мундирі і, поки не охолов, очистити і пропустити через м’ясорубку або протерти крізь сито.
  2. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і підсмажити до золотистого кольору.
  3. Квашену капусту додати до цибулі і тушкувати на сковороді до готовності, поперчити.
  4. В злегка остигле пюре покласти сире яйце і добре перемішати.
  5. З картопляної маси зробити коржик, в центр покласти фарш з капусти і сформувати овальну заготовку.
  6. Обваляти заготовки в сухарях і обсмажити на сковороді з обох сторін.

Подавати з будь-яким соусом.

Картопляні зрази з печінкою

Інгредієнти:

  • картопля — 1 кг
  • куряча печінка — 600 г
  • морква — 2 шт.
  • яйця — 3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • борошно — 100 г
  • зелень, сіль, перець, спеції — за смаком

Приготування рецепту:

  1. Зваріть і очистіть картоплю, воду злийте, протріть через сито.
  2. Додавайте в картопляну масу яйце, борошно, сіль і все добре перемішайте.
  3. Поріжте дрібно цибулю, натріть на середній терці моркву і все обсмажте на сковороді з олією.
  4. Туди ж сковороду додати відварену печінку ( дрібно нарізану або пропущену через м’ясорубку).
  5. У фарш додайте сіль, перець, перемішайте.
  6. З картопляного пюре зробіть коржі, в центр яких покладіть фарш.
  7. Сформуйте овальної форми заготовки, обваляйте в борошні й обсмажте на повільному вогні сковороді з обох сторін.