Домашні кекси. Найпростіший рецепт кексів у формочках

Домашні кекси — це звичайна випічка в духовці, яка присмачена жиром, цукром і яйцями. Випічка має приємний ніжний смак і аромат. Внутрішня структура дрібнопориста.

В домашніх умовах можна випікати кекси великими і маленькими, тобто у формочках. Сьогодні розглянемо простий процес випікання цього калорійного продукту в маленьких формочках. Зовсім інший рецепт у формочках з сиром був опублікований раніше і багатьом читачам сподобався.

При виготовленні випічки використовуйте смакові добавки, а саме: родзинки, горіхи, цукати, чорнослив, курагу. А також іноді для прикраси використовуйте різну глазур або крем.

Тому, прикрашену випічку сміливо ставте на сімейний або святковий стіл для чаювання.

Домашні кекси — самий простий рецепт

Пропонований вид випічки, це самий простий з існуючих. Мені подобається взяти порційно приготоване виріб, щоб попити з ним чай або каву.

Джерело: https://youtu.be/6YiQ0d_4n7Q

Не потрібно турбуватися нарізати кекс, покласти його на тарілку, щоб було менше крихт на столі. Просто і зручно.

Для випікання використовуйте пшеничне борошно відмінної якості. Вона повинна бути обов’язково просіяна.

Пам’ятайте, що домашні кекси, при правильному виготовленні, мають послідовність певних кроків. Тому дотримуйтесь запропонованої технології виготовлення неухильно.

Вам знадобиться:

  • Вершкове масло (або маргарин) — 200 г
  • Сметана будь-якої жирності — 2/3 склянки
  • Цукор — 200 г (1 склянка)
  • Яйце — 2 шт.
  • Сода — 0.5 ч. л. без гірки
  • Щіпка солі
  • Ванілін
  • Родзинки — 30 г
  • Курага — 30 г
  • Борошно — 200 г

  • Формочки для випікання у яких верхній діаметр — 6.5 см, нижній діаметр — 4.5 см, висота — 3 см

У приготуванні рецепту немає дрібниць, тому що все важливо і сповненим сенсу.

Як зробити тісто на кекси в домашніх умовах

Домашні кекси будемо готувати з тіста, що зробимо безопарним способом. За цим рецептом всі компоненти замешаем в один прийом.

Дивіться також:  Пиріг з кабачків в духовці — смачні рецепти пирогів з кабачками

1. Візьміть чашку і розбийте в неї 2 яйця.

2. Потім додайте дрібку солі, щоб все перемішати віночком.

3. Потім висипте 1 склянку цукру і 2/3 склянки сметани. Все перемішайте віночком. Міксер тут не знадобиться.

4. Ще додайте 1 ч. л. ваніліну. Якщо у вас ванілін в пакетику, тоді додайте 1 пакетик. Все перемішайте.

5. Розтопіть вершкове масло в кількості 200 г і в рідкому вигляді додайте сюди ж. Слідкуйте за тим, щоб масло не було гарячим. Знову перемішайте.

Розмішувати, при цьому, потрібно до повного розчинення цукру.

6. Коли цукор розчиниться, то можна додавати борошно. Для цього насипайте її частинами і розмішуйте все віночком. Спочатку насипте борошно в сито і відразу додайте 0,5 ч. л. соди без гірки. Перемішайте ложкою борошно з содою, щоб потім просіяти їх разом в подготовленну. рідку масу.

У рідкої маси присутній кисле середовище у вигляді сметани, тому додається сода обов’язково загаситься сама.

7. Зараз ваші дії повинні бути послідовними і без перерви.

А причина одна — сода не повинна стояти, так як вона втратить свої корисні властивості. До цього часу повинна бути вже нагріта духовка.

8. При перемішуванні тісто має бути рідкою і ніжної консистенції. Воно повинно бути і не рідким і не твердим.

9. Сюди ж додайте пересипані борошном: нарізану на шматочки курагу, родзинки, цукати.

Шматочки фруктів пересипають борошном для того, щоб вони потім не осідали на дно випічки.

Після нетривалого перемішування тісто для кексів готово.

Як спекти домашні кекси

Останнім етапом тісто заповнюється у формочки і випікається в духовці.

10. Готове тісто з добавками перекладіть з тарілки в кулінарний мішок, щоб потім не поспішаючи заповнити всі формочки.

Дивіться також:  Тісто Для Піци Без Дріжджів — 7 Рецептів Як У Піцерії

11. Для об’єму приготовленого тіста знадобиться 12 формочок. У них викладіть все тісто.

12. Поставте заповнені формочки на 30 хвилин в розігріту духовку при 200 градусах С.

13. В результаті запікання вийшли дивовижно гарні та пишні кекси.

14. Подивіться які він у формочці стали високі, а при натисканні відчувається їхня внутрішня ніжність або м’якість.

15. При розламуванні кексу навпіл видно його внутрішня повітряна або пориста структура.

16. Ось такі симпатичні домашні кекси вийшли. Розгорніть формочку і ви побачите, що і денце у них теж пропеклося і зарум’янилося.

Приємно їсти !

Відео про те, як зробити кексики в духовці, в формочках, в домашніх умовах

Подивіться найпростіший рецепт з виготовлення та випікання солодкого продукту.

Радуйте себе і своїх близьких простим і смачним рецептом, в результаті якого на столі з’являється ніжна випічка у вигляді красивих кексів.