Круасани з листкового тіста з начинкою — домашні рецепти

Круасани — це дуже привабливе кондитерський виріб. Виріб закручується у формі півмісяця, яке нагадує вид рогалика. Їх часто випікають в духовці з листкового дріжджового або бездріжджового тіста.

Я люблю таку випічку і завжди купую її в магазинах або кіосках з різною начинкою. Іноді я сама її готую, тому що загортати круасани з начинкою зовсім просто і навіть цікаво. Для сімейної вечері або обіду подібна випічка, завжди до речі.

Подібна випічка дуже популярна у Франції. І в Росії її можна знайти в меню будь-якого кафе. Останнім часом в багатьох сім’ях навіть діти люблять крутити ці маленькі солодкі пиріжки.

Круасани з листкового тіста з абрикосами

Подивіться, як просто робляться пиріжки з начинкою з свіжих абрикосів.

Спосіб приготування

Дістаньте дріжджове листкове тісто, розгорніть його і дозвольте йому зігрітися і піднятися в обсязі.

Розріжте тісто великим ножем спочатку на 4 смужки, дивлячись якого розміру його листи. А потім ще розріжте смужки від кута до кута, щоб вийшли трикутники.

На площу більшої частини трикутника покладіть половинку абрикоса.

Розтягніть тісто пальчиками в сторони біля начинки, щоб створити можливість закрутити їм половинку плода.

Насипте в кожну половинку абрикоса цукор. Без цукру буде начинка кислою.

Кінці трикутника листкового тіста загніть вперед і закріпіть натисканням.

Потім закрутіть тісто разом з абрикосом і знову пальчиками натисніть по краях начинки для закріплення з іншою частиною трикутника. Вийде як би звичайний вареник.

Частину трикутника, закрутіть навколо вареника.

У вас на долоньці вийде виріб з тіста у формі крутого тіста з начинкою.

Закручені круасани викладіть на деко з пекарської папером. Змастіть зверху збитим яйцем.

Дивіться також:  Пиріг до чаю. Як швидко спекти солодкі пиріжки в духовці

Випікайте 15 хвилин в духовці при 200 градусах С.

Готові круасани посипте цукровою пудрою.

Розламайте рогалик, щоб подивитися начинку. У розломі рогалика красиво виглядає начинка з желтенького абрикоса.

Приємного апетиту !

Домашній рецепт круасанів з шоколадом

Це мій найулюбленіший рецепт, який зовсім простий і дуже смачний.

Необхідні продукти:

  • Листкове тісто — 400 г
  • Шоколад — 200 г
  • Яйце — 1 шт.

Рецепт приготування

  1. Готове листкове тісто дістаньте з морозилки і накрийте плівкою, щоб зігрілось.
  2. Дайте йому розморозитися при кімнатній температурі.
  3. Потім тісто розкачати в пласт товщиною 4-5 мм
  4. Потім наріжте розкачане тісто на довгі трикутники.
  5. На широку сторону трикутника викладіть кілька шматочків шоколаду.
  6. Щоб шоколад краще ламався, відправте його на деякий час в холодильник. А вже потім, поломайте його на шматочки.
  7. Поверніть круасани як рогалики, щільно притискаючи тісто. Поступово надавайте рогаликам форму півмісяця.
  8. Змастіть рогалики збитим яйцем і перекладіть на деко.
  9. Поставте деко в духовку і запікайте 5 хвилин при температурі 220 градусів С.
  10. А потім ще запікайте при температурі 180 градусів до золотистого кольору.

Приємно їсти !

Відео про те, як зробити з готового листкового тіста багато круасанів

Магазинне листкове тісто завжди виручає, щоб швидко спекти кондитерські вироби до чаю.

У даному рецепті рогалик спочатку випікається, а потім начиняється. Спосіб зручний, бо так їх виходить відразу багато.