Новорічне меню 2020 — кращі рецепти для святкового столу

Новорічне меню — казка їстівних страв на святковому столі. Кожна господиня задовго до новорічної ночі продумує меню. З особливою цікавістю і хвилюванням обирає страви, якими буде пригощати своїх близьких.

Звичайно в кожній сім’ї є традиційні та улюблені страви з неодноразово перевіреними рецептами. Але завжди хочеться приготувати нові, вишукані страви і здивувати всіх присутніх.

Чудова атмосфера свята починається з новорічного застілля. На столі стоять смачні і красиві: закуски, салати, гарячі страви, тістечка, десерти, напої.

Приготування:

  1. Наріжте рибу тонкими смужками. Поперчіть її і залийте сумішшю соєвого соусу, лимонного соку.
  2. Злийте розсіл від вершків. Рибні смужки оберніть навколо оливок і проткніть шпажкою так, щоб рулетик виявився посередині.
  3. Розігрійте в сковороді розсіл від оливок і покладіть в нього рибні рулети. Як тільки розсіл знову закипить, вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою на 5 хвилин.
  4. Шпажки викладіть з рибними рулетами на блюдо і рясно посипте рубаним кропом.

Червона риба в тісті

Риба в тісті — традиційна закуска святкового столу.

Потрібно на 6 порцій:

  • філе червоної риби — 500 г
  • лимонний сік — 1 ч. л.
  • свіже пиво — 50 мл
  • гашене сода — 1/2 ч. л.
  • сильно газована мінеральна вода — 100 мл
  • пшеничне борошно — 200 г
  • рослинна олія, чорний мелений перець, сіль

Приготування:

  1. Яйця збити, змішати з содою, посолити, поперчити, додати борошно, влити пиво і мінеральну воду. Замісити тісто по консистенції, що нагадує тісто для оладок.
  2. Рибне філе нарізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком, посолити і поперчити за смаком. Дати полежати 10 хвилин і обсушити паперовими рушниками.
  3. Шматочки філе вмочати в кляр і відразу обсмажують на добре розігрітому маслі або у фритюрниці.
  4. Готову рибу промокнути від надлишків олії на паперових рушниках.

Новорічне меню з канапе з червоною ікрою

Дуже зручно закусити перший випитий келих маленькими і пікантними канапе.

Інгредієнти:

  • пшеничний хліб — 300 г
  • варені яйця — 2 шт.
  • лососева ікра — 3 ст. л.
  • вершкове масло — 6 ст. л.
  • 1/2 лимона
  • зелена цибуля

Щоб зварити яйця з надтріснутою шкаралупою, їх необхідно варити в дуже солоній воді.

Приготування:

  1. Яйця наріжте кружечками.
  2. Наріжте хліб скибочками і акуратно вирізайте з них кружечки. Змащуйте кружечки хліба частиною масла і покладіть зверху кружечки яєць.
  3. Навколо кружечків яєць з допомогою корнетика зробіть бортики заввишки до 5 мм з розм’якшеного залишився олії.
  4. На середину кожного скибочки яйця покладіть червону ікру.
  5. Оформіть канапе скибочкою лимона і зеленого лука.

Холодець домашній збірний

Домашній холодець з м’яса — найкраща закуска, яку завжди хочеться спробувати.

Необхідні продукти:

  • яловича рулька — 1 шт.
  • свиняча ніжка з копитцем — 1 шт.
  • курячі крильця або лапки — 2 шт.
  • непостная яловичина — 200-300 г
  • цибулина — 1 шт.
  • морква — 2-3 шт.
  • часник — 3-4 зубчики
  • корінь петрушки, будь-яка зелень, сіль
  • сире яйце — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Спочатку обробіть м’ясо. Ніжку і рульку добре поскобліть і відмийте. Курячі частини промийте. Всі м’ясні частини замочіть у воді на ніч.
  2. На наступний день всі м’ясні частини помістіть в каструлю з товстим дном і залийте водою. Води над м’ясом повинно бути заввишки 6 див. Доведіть до кипіння, зніміть піну.
  3. Покладіть в бульйон очищену цибулину, моркву і корінь петрушки.
  4. Поставте каструлю на дуже слабкий вогонь і варіть близько 8 годин. По мірі википання додавайте воду. Вода повинна залишатися на колишньому рівні (6 см над м’ясом). Наприкінці варіння посоліть за смаком.
  5. На кінець восьмого години вийміть всі м’ясні частини з бульйону. Відокремте м’ясо від кісток і дрібно порубаєте. Процідіть бульйон через марлю.

Якщо бульйон став мутним — наприкінці варіння розбийте в неї сире яйце, щоб зібрати дрібні частинки. А потім вийміть яйце шумівкою.

6. Дрібно порубаєте очищений часник і зелень, змішайте з рубаним м’ясом.

7. В емальований лоток з високими бортами викладіть рівним шаром м’ясо з часником. Влийте бульйон. Остудіть, потім приберіть в холодильник до повного застигання.

Дивіться також:  Свинячі ребра на цибулі в духовці в рукаві (рецепт)

Капелюшки грибів, фаршировані ікрою

Присутність страви з грибами обов’язково на новорічному столі — тому що ростуть у лісі разом з ялинкою.

Буде потрібно на 4 порції:

  • великі печериці — 400 г
  • сметана — 200 г
  • бекон — 50 г
  • часник — 2 зубчики
  • цибулина
  • чебрецю — 5 гілочок
  • мелених сухарів — 2 ст. л.
  • червоної ікри — 2 ст. л.
  • рослинна олія, сіль, перець

Приготування:

  1. Очистіть печериці, промийте, ніжки зріжте і відкладіть. Викладіть капелюшки в жароміцний лоток, застелене пергаментом.
  2. Порубаєте дрібно ніжки грибів разом з часником, цибулею і беконом. Обсмажте на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі, помішуючи, 5-7 хвилин до м’якості.
  3. Додайте листочки чебрецю, сметану і 1/2 ст. л. сухарів. Посоліть, поперчіть, перемішайте і тримайте на вогні, помішуючи, ще 1 хвилину.
  4. Отриманою масою начиніть капелюшки печериць і присипте залишилися сухарями. Поставте в духовку при 200 градусах С на 20 хвилин. Увімкніть функцію, яка покриває вироби рум’яною скоринкою.
  5. Дістаньте гриби з духовки і викладіть зверху на капелюшки з начинкою червону ікру. Готове.

Салат «Олів’є» з крабовим м’ясом

В Новорічне меню завжди включаються салати такого типу. І цей рецепт не повинен пройти мимо вашого святкового столу.

Інгредієнти на 4 порції:

  • варені картоплини — 2 шт.
  • варена морква середнього розміру — 2 шт.
  • крабове м’ясо — 125 г
  • свіжий огірок — 2 шт.
  • мариновані огірочки — 5 шт.
  • зварені круто яйця — 3 шт.
  • консервований горошок — 30 г
  • майонез — 100 г

Етапи приготування:

  1. М’ясо краба порізати кубиками. Якщо у вас краб свіжий, то його потрібно відварити.
  2. Морква, огірки, картопля і яйця наріжте однаковими за розміром кубиками.
  3. Огірки викладіть на дно тарілки. Морква, картопля, яйця окремо заправте майонезом.
  4. Поверх огірків викладіть шар моркви, потім картоплі, горошку і яєць.
  5. Зверху покладіть шар крабового м’яса. Прикрасьте пір’їнками шніт-цибулі.

Коктейль-салат з мови

Включіть в новорічне меню і цей рецепт, красиво оформлений і дуже ситний.

Продукти для рецепта:

  • варений яловичий язик — 120 г
  • стручок червоного маринованого перцю — 1 шт.
  • зелений горошок — 2 ст. л.
  • майонез — 2 ст. л.
  • вершки 35% жирності — 3 ст. л.
  • зелень кропу для оформлення

Щоб з гарячих варених мов легше було знімати шкірку, їх опускають на 2-3 хвилини в холодну воду.

Приготування:

  1. Відварний язик дрібно нарізати.
  2. Червоний маринований перець нарізати соломкою.
  3. У вазочку підкласти мову, перець, додати зелений горошок, спеції за смаком.
  4. Заправити салат майонезом і вершками. Зверху посипати кропом.

Смачний салат з яловичим філе

Потрібно:

  • стейки з яловичини по 120 г — 4 шт.
  • червоний винний оцет — 2 ст. л.
  • апельсиновий сік — 2 ст. л.
  • гостра гірчиця — 2 ч. л.
  • картопля — 2 шт.
  • зелена квасоля — 120 г
  • качан зеленого салату — 2 шт.
  • стручок жовтого паприки, нарізаний шматочками — 1 шт.
  • помідор — 2 шт. розрізані навпіл
  • маслини без кісточок, розрізаних навпіл
  • оливкова олія — 4 ч. л.

Приготування:

  1. Стейки покласти в плоску форму. У невеликій формі розмішати 1 ст. л. оцту, 1 ст. л. апельсинового соку, гірчицю і полити стейки. Накрити стейки кришкою і поставити їх маринуватися в холодильник на 30 хвилин, часом перевертати.
  2. Відварити картоплю в солоній воді протягом 15-20 хвилин. Потім злити воду і поки відставити.
  3. У невеликій каструлі довести до кипіння воду і варити квасолю 10 хвилин. Потім охолодити.
  4. Листя салату розкласти на сервірувальній тарілці. Зверху викласти картоплю, боби, паприку, помідори і маслини.
  5. Для приправи змішати залишки апельсинового соку і гірчицю з половиною оливкової олії.
  6. Вийняти стейки з маринаду і грунтовно прожарити на сковороді. Нарізати їх на широкі смужки. Покласти м’ясо на салат, полити зверху приправою і подавати до столу.

Курячий салат з лічі, апельсинами, ківі та авокадо

Інгредієнти:

  • копчена куряча грудка — 300 г
  • редис — 3 шт.
  • великий апельсин — 1 шт.
  • лимон — 1 шт.
  • ківі — 2 шт.
  • авокадо — 1 шт.
  • банку консервованих лічі — 280 г
Дивіться також:  Помідори в духовці. Кращі рецепти страв з помідорів

Заправка:

  • майонез — 150 г
  • сік від консервованих лічі — 3 ст. л.
  • лимонний сік — 4 ст. л.
  • коньяк — 2 ст. л.
  • сіль, суміш перців — за смаком

Приготування:

  1. Очистити курячу грудку від шкіри і кістки. Нарізати її крупними кубиками.
  2. Авокадо очистити, розрізати навпіл, видалити кісточку і нарізати м’якоть великими кубиками.
  3. Збризнути авокадо соком лимона, щоб воно не темніло.
  4. Зрізати з апельсина цедру разом з мембраною. Акуратно вирізати м’якоть.
  5. Очистити ківі від шкірки, розрізати навпіл і потім нарізати скибочками товщиною 0.5 див.
  6. Промити редис, зрізати хвостики, нарізати на невеликі часточки.
  7. Для заправки змішати майонез, сік від лічі, лимонний сік, коньяк. Додати сіль і перець. Сформувати салат.
  8. Новорічне меню поповнилося новим салатом із загадковим смаком.

Відео про те, як зробити новорічні салати у формі Ялинки

Подивіться, як можна урізноманітнити новорічне меню салатом у формі ялинок.

Оригінальна ідея подачі салату створює новорічний настрій.

Новорічне блюдо — форель з креветками

Задумайтеся про те, щоб новорічне меню здивувало гостей стравою теплової обробки. Воно повинно бути незвичайним і новим, як форель з креветками.

Інгредієнти:

  • форель — 1 кг
  • очищені креветки — 100 г
  • гриби — 300 г
  • вершкове масло — 8 ст. л.
  • сік від 1/2 лимона
  • скибочки батона — 5 шт.

Приготування:

  1. Розділите рибу на філе без кісток, наріжте на порцилонные шматки, посоліть, поперчіть, збризніть лимонним соком і витримайте 30 хвилин.
  2. Гриби наріжте скибочками.
  3. Рибу укладіть у форму, додайте шматочки масла (4 ст. л.) і запечіть.
  4. Креветки і нарізані гриби обсмажте на маслі.
  5. Перекладіть рибу на блюдо, навколо розкладіть гриби і креветки, а збоку крутони у вигляді сердець, вирізані з батона і обсмажені на що залишився після смаження грибів олії. Оформіть лимоном і зеленню.
  6. Урізноманітнити новорічне меню присутністю форелі з креветками — кращий хід свята.

Гусак в яблуках у духовці

Новорічне меню дозволяє гостям зробити вибір і спробувати шматочок ароматного гусака.

Необхідні продукти:

  • потрошених гусак — 3 кг
  • кисло-солодкі яблука — 1.5 кг
  • вершкове масло — 50 г
  • яблука сорту Антонівка — 10 шт.
  • кмин — 1 ч. л.
  • м’ясний бульйон — 1/2 склянки
  • сметана — 1/2 склянки
  • сіль, перець

Етапи приготування:

  1. Ретельно вимийте тушку гусака, видаліть зайвий жир.
  2. Укладіть птицю у велику каструлю, залийте водою і відварюйте до напівготовності 10 — 15 хвилин в слабо киплячій воді. Потім дістаньте гусака і добре обітріть паперовим рушником. Натріть всередині і зовні сумішшю солі, перцю і кмину. Дайте птиці постояти 2-3 години при кімнатній температурі.
  3. Поки яблука Антонівка не чіпаємо. Візьміть кисло-солодкі яблука і очистіть їх від шкірки і насіння. Якщо яблука великі, то наріжте їх на четвертинки або восьмушки і покладіть в черевце. Туди ж покладіть шматочок вершкового масла. Розріз зашийте суворою ниткою.
  4. Розігрійте духовку до 220 градусів С. Гусака намажте сметаною і покладіть на деко спиною вгору. Запікайте в духовці близько 20 хвилин, поки шкіра в гусака гарненько не підрум’яниться.
  5. Зменшіть температуру духовки до 180 градусів і підлийте в деко 1/2 склянки бульйону. Запікайте гусака близько 2 годин, через кожні 10-15 хвилин поливаючи його виділяється соком і бульйоном.

Готовність гусака перевірте ножем — якщо з надрізу йде прозорий сік, птиця готова.

6. Поки запікається гусак, вимийте Антонівку, розріжте кожне яблуко на четвертинки і видалити насіння. За 20 хвилин до готовності гусака розкладіть Антонівку на деко навколо птахи і поставте запікатися.

7. Витягніть нитки із птиці, з черевця дістаньте яблука, полийте птицю соусом з дека і залиште під кришкою на 15 хвилин. Сервіруйте гусака: перекладіть на святкове блюдо, яблука красиво розкладіть по периметру.

Дивіться також:  Баклажани фаршировані — 5 смачних рецептів з баклажанів

Скумбрія в духовці, запечена в конвертику

Присутність смачної риби на новорічному столі переносить у казку з річкою. Обов’язково запишіть рецепт в новорічне меню.

Буде потрібно на 4 порції:

  • патрана скумбрія по 200 г — 4 шт.
  • стебло селери — 8 шт.
  • сік одного лимона
  • часник — 4 зубчики
  • рослинна олія — 4 ст. л.
  • базилік — 4 гілочки
  • сіль, перець

Приготування:

  1. Скумбрію добре промийте, посоліть. поперчіть і збризніть соком лимона.
  2. На рибині зробіть по 3-4 поперечних надрізу з кожної сторони і вкладете в них листочки базиліка.
  3. Два стебла селери наріжте брусочками, викладіть на лист пергаменту чи фольги, зверху покладіть рибу. Полийте рибу рослинним маслом, додати зубчик часнику, роздавлений плоскою стороною ножа, і загорніть конвертиком. Таким чином підготуйте кожну рибину з рештою селерою і часником.
  4. Вийшли конвертики укладіть на деко і поставте запікатися в духовку на 17 хвилин при 250 градусах С.

Відео про те, як приготувати соковите куряче філе для новорічного столу

Подивіться рецепт і увімкніть його в новорічне меню, вам сподобається.

В результаті ви отримаєте ніжну і соковиту грудку.

Віденський торт «Захер»

Інгредієнти:

  • гіркий шоколад — 450 г
  • вершкове масло — 200 г
  • цукор — 200 г
  • яйце — 8 шт.
  • пшеничне борошно — 150 г
  • мелений мигдаль — 50 г
  • абрикосовий конфітюр — 150 г
  • цукрова пудра — 200 г

Приготування:

  1. Для тіста розтопити 200 г гіркого шоколаду.
  2. Масло змішати з 150 г цукру.
  3. Яєчні жовтки відокремити від білків, поступово перемішати з маслом і шоколадом. Додати борошно, мигдаль і знову перемішати.
  4. Ввести збиті з цукром білки.
  5. Викласти тісто у выстеленную пергаментом форму, розрівняти і випікати протягом 50 хвилин при температурі 180 градусів С. Готовий корж охолодити, вийняти з форми і розрізати по горизонталі.
  6. На нижній корж нанести половину протер того конфітюру, накрити верхнім і намазати залишилися конфітюром.
  7. Цукрову пудру з 125 мл води, уварити до утворення сиропу.
  8. 200 г вершкового шоколаду подрібнити, розплавити в сиропі і охолодити.
  9. Покрити торт отриманої глазур’ю і оформити залишилися шоколадом.

Новорічне меню з смачним десертом «Бите скло» — відео рецепт

Новорічний десерт готується дуже швидко. Неодмінно сподобається вам своїм легким і ніжним смаком.

Здивуйте своїх гостей і цим красивим десертом.

Карамельно-горіховий десерт без випічки

Дізнайтеся рецепт новорічного десерту швидкого приготування без випічки.

Інгредієнти:

  • печиво — 300 г
  • масло вершкове — 150 г
  • ірис молочний — 400 г
  • арахіс — 200 г
  • шоколад — 180 г
  • молоко — 6 ст. л.

Приготування:

1. Печиво подрібніть в крихту в мисці. Додаємо розтоплене вершкове масло і добре перемішуємо. Наливаємо 2 ст. л. молока і ще раз перемішуємо.

2. Отриману масу викладаємо у форму для випічки, застелену пергаментом. Розмір форми 20 х 20 див

3. Масу з печивом добре утрамбовуємо.

4. Приступаємо до приготування карамельно-горіхового шару. Беремо іриски і поміщаємо їх у миску, додаємо 2 ст. л. молока, ставимо в мікрохвильовку для розтоплення. Періодично дістаємо і перемішуємо.

Якщо ви купите горішки в лушпинні, то спочатку їх обсмажте і лушпиння легко відокремиться. Ядра горіхів поділяємо на дві частини.

5. У миску з розтопленими ирисками додаємо горішки і перемішуємо. Викладаємо карамельно-горіхову масу у форму, зверху шар печива і розрівнюємо. Робити це потрібно швидко, тому що карамель застигає.

6. Робимо шоколадну глазур. Шоколад розламуємо на шматочки, покласти в миску, наливаємо 2 ст. л. молока і 10 г вершкового масла. Розтоплюємо шоколад в мікрохвильовці. Часом діставайте і перемішуйте.

7. Гарячий шоколад виливаємо на карамельний шар і розрівнюємо лопаткою. Зверху присипаємо меленими горіхами. Ставимо в холодильник на 3 години для застигання.

8. Теплим ножем розрізаємо торт на шматки, кладемо на блюдо. Готове. Новорічне меню поповнилося тортом, приготованим без всяких заморочок.

Приємно їсти !