Новорічне меню — казка їстівних страв на святковому столі. Кожна господиня задовго до новорічної ночі продумує меню. З особливою цікавістю і хвилюванням обирає страви, якими буде пригощати своїх близьких.
Звичайно в кожній сім’ї є традиційні та улюблені страви з неодноразово перевіреними рецептами. Але завжди хочеться приготувати нові, вишукані страви і здивувати всіх присутніх.
Чудова атмосфера свята починається з новорічного застілля. На столі стоять смачні і красиві: закуски, салати, гарячі страви, тістечка, десерти, напої.
Приготування:
- Наріжте рибу тонкими смужками. Поперчіть її і залийте сумішшю соєвого соусу, лимонного соку.
- Злийте розсіл від вершків. Рибні смужки оберніть навколо оливок і проткніть шпажкою так, щоб рулетик виявився посередині.
- Розігрійте в сковороді розсіл від оливок і покладіть в нього рибні рулети. Як тільки розсіл знову закипить, вимкніть вогонь і накрийте сковороду кришкою на 5 хвилин.
- Шпажки викладіть з рибними рулетами на блюдо і рясно посипте рубаним кропом.
Червона риба в тісті
Риба в тісті — традиційна закуска святкового столу.
Потрібно на 6 порцій:
- філе червоної риби — 500 г
- лимонний сік — 1 ч. л.
- свіже пиво — 50 мл
- гашене сода — 1/2 ч. л.
- сильно газована мінеральна вода — 100 мл
- пшеничне борошно — 200 г
- рослинна олія, чорний мелений перець, сіль
Приготування:
- Яйця збити, змішати з содою, посолити, поперчити, додати борошно, влити пиво і мінеральну воду. Замісити тісто по консистенції, що нагадує тісто для оладок.
- Рибне філе нарізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком, посолити і поперчити за смаком. Дати полежати 10 хвилин і обсушити паперовими рушниками.
- Шматочки філе вмочати в кляр і відразу обсмажують на добре розігрітому маслі або у фритюрниці.
- Готову рибу промокнути від надлишків олії на паперових рушниках.
Новорічне меню з канапе з червоною ікрою
Дуже зручно закусити перший випитий келих маленькими і пікантними канапе.
Інгредієнти:
- пшеничний хліб — 300 г
- варені яйця — 2 шт.
- лососева ікра — 3 ст. л.
- вершкове масло — 6 ст. л.
- 1/2 лимона
- зелена цибуля
Щоб зварити яйця з надтріснутою шкаралупою, їх необхідно варити в дуже солоній воді.
Приготування:
- Яйця наріжте кружечками.
- Наріжте хліб скибочками і акуратно вирізайте з них кружечки. Змащуйте кружечки хліба частиною масла і покладіть зверху кружечки яєць.
- Навколо кружечків яєць з допомогою корнетика зробіть бортики заввишки до 5 мм з розм’якшеного залишився олії.
- На середину кожного скибочки яйця покладіть червону ікру.
- Оформіть канапе скибочкою лимона і зеленого лука.