9 рецептів других страв з мясного фаршу — готувати просто

Поставити в духовку на 20 — 30 хвилин, поки картопля не буде готова. Рецепт страви на друге готовий.

Фарширований картопля в мультиварці

Інгредієнти:

  • 5 великих картоплин
  • 250 г м’ясного фаршу
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 2 ст. ложки рослинного масла, вода, перець, запашний перець горошком, часник, зелень

Приготування рецепту:

Картоплю очистити і вирізати середину.

Фарш посолити, додати подрібнений часник, чорний і запашний перець.

Начинити фаршем картоплю, разом з вирізаними нарізаними серединами. Ось так, як на фото вгорі або так як на фото нижче.

Складіть картопля з фаршем в чашу мультиварки, залийте гарячою водою і готуйте в режимі «Гасіння» 30 хвилин.

Рецепт страви з м’ясним фаршем на друге готовий.

Класична м’ясна запіканка з овочами

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків або капусти білокачанної
  • 500 г м’ясного фаршу
  • 200 г моркви
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 100 г сиру
  • 20 мл рослинного масла, сіль

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.

Потім цибулю обсмажити на невеликій кількості рослинного масла 3 — 4 хвилини. Покласти сюди ж фарш, перемішати і смажити до готовності.

Кабачки дрібно нарізати або натерти на крупній тертці (якщо використовується капуста — дрібно нашаткувати).

Викласти в окрему сковороду моркву і обсмажити на рослинному маслі. Додати кабачки і смажити ще 5 — 7 хвилин, потім перемішати з фаршем.

Сир натерти на дрібній тертці.

Змастити маслом форму для запікання, викласти суміш овочів і фаршу, розрівняти, посипати запіканку зверху сиром і запікати в духовці при 180 градусах С в межах 20 хвилин.

Страва на друге готово. Приємно їсти !

Запіканка з м’ясним фаршем і яблуками

Інгредієнти:

  • 1 склянку рису
  • 300 — 400 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
  • 1 цибулина
  • 0.5 ст. ложки томатної пасти
  • 1 — 2 яблука
  • рослинне масло, твердий сир, сіль — за смаком
Дивіться також:  Маринад для шашлику з свинини — найкращі рецепти

Приготування:

Рис відварити у підсоленій воді з додаванням олії.

Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на рослинному маслі. Додати м’ясний фарш і смажити ще 10 — 15 хвилин.

Потім додати томатну пасту, очищені і натерті яблука. добре перемішати і тушкувати ще 3 — 5 хвилин.

У змащену форму для запікання викласти половину рису, потім фарш і залишки рису.

Посипати тертим сиром і запікати в духовці при 180 градусах до рум’яної скоринки.

Рецепт другої страви в фаршем і яблуками готовий. Приємно їсти !

Смачний рецепт з фаршу для другої страви — «Гнізда»

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 600 г нежирної свинини
  • 100 — 200 р майонезу
  • 100 г тертого сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка рослинного масла, сіль — за смаком