Поставити в духовку на 20 — 30 хвилин, поки картопля не буде готова. Рецепт страви на друге готовий.
Фарширований картопля в мультиварці
Інгредієнти:
- 5 великих картоплин
- 250 г м’ясного фаршу
- 1 морква
- 2 цибулини
- 2 ст. ложки томатної пасти
- 2 ст. ложки рослинного масла, вода, перець, запашний перець горошком, часник, зелень
Приготування рецепту:
Картоплю очистити і вирізати середину.
Фарш посолити, додати подрібнений часник, чорний і запашний перець.
Начинити фаршем картоплю, разом з вирізаними нарізаними серединами. Ось так, як на фото вгорі або так як на фото нижче.
Складіть картопля з фаршем в чашу мультиварки, залийте гарячою водою і готуйте в режимі «Гасіння» 30 хвилин.
Рецепт страви з м’ясним фаршем на друге готовий.
Класична м’ясна запіканка з овочами
Інгредієнти:
- 1 кг кабачків або капусти білокачанної
- 500 г м’ясного фаршу
- 200 г моркви
- 150 г ріпчастої цибулі
- 100 г сиру
- 20 мл рослинного масла, сіль
Приготування:
Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.
Потім цибулю обсмажити на невеликій кількості рослинного масла 3 — 4 хвилини. Покласти сюди ж фарш, перемішати і смажити до готовності.
Кабачки дрібно нарізати або натерти на крупній тертці (якщо використовується капуста — дрібно нашаткувати).
Викласти в окрему сковороду моркву і обсмажити на рослинному маслі. Додати кабачки і смажити ще 5 — 7 хвилин, потім перемішати з фаршем.
Сир натерти на дрібній тертці.
Змастити маслом форму для запікання, викласти суміш овочів і фаршу, розрівняти, посипати запіканку зверху сиром і запікати в духовці при 180 градусах С в межах 20 хвилин.
Страва на друге готово. Приємно їсти !
Запіканка з м’ясним фаршем і яблуками
Інгредієнти:
- 1 склянку рису
- 300 — 400 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
- 1 цибулина
- 0.5 ст. ложки томатної пасти
- 1 — 2 яблука
- рослинне масло, твердий сир, сіль — за смаком
Приготування:
Рис відварити у підсоленій воді з додаванням олії.
Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на рослинному маслі. Додати м’ясний фарш і смажити ще 10 — 15 хвилин.
Потім додати томатну пасту, очищені і натерті яблука. добре перемішати і тушкувати ще 3 — 5 хвилин.
У змащену форму для запікання викласти половину рису, потім фарш і залишки рису.
Посипати тертим сиром і запікати в духовці при 180 градусах до рум’яної скоринки.
Рецепт другої страви в фаршем і яблуками готовий. Приємно їсти !
Смачний рецепт з фаршу для другої страви — «Гнізда»
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 600 г нежирної свинини
- 100 — 200 р майонезу
- 100 г тертого сиру
- 1 яйце
- 1 ст. ложка рослинного масла, сіль — за смаком