Грибна ікра на зиму — 5 рецептів приготування через мясорубку

Приготування ікри на зиму — не математика, тому за необхідності можна змінювати кількість продуктів, створювати нові комбінації.

Спосіб приготування:

  1. Гриби очистити і добре промити.
  2. У овочів видалити плодоніжки, видалити насіння у перців.
  3. Потім всі разом пропустити через м’ясорубку, додати масло, сіль, перець. Часто помішуючи, варити 2 години.
  4. Потім грибна ікра з овочами розкладається в стерилізовані банки, закочується кришками і закутується до охолодження.

Приємного апетиту !

Як зробити грибну ікру з опеньків

Дізнайтеся заготовку з найпоширеніших опеньків, які ростуть у лісах у великих кількостях. Люди збирають їх багато і готують баночки на зиму з великим задоволенням.

Нам буде потрібно:

  • опеньки — 1 кг
  • сіль — 3 ст. ложки
  • морква — 2-3 шт.
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • перець чорний мелений — за смаком
  • масло рослинне — 50 мл

Процес приготування:

1. Опеньки перебираємо, чистимо та миємо.

2. Помиті опеньки опускаємо в каструлю для варива і заливаємо водою. Води повинно бути в 3-4 рази більше, ніж грибів.

3. Каструлю ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В обов’язковому порядку знімаємо піну.

4. Ще кладемо 2 ст. ложки солі і варимо далі 30-40 хвилин.

5. Потім зливаємо воду з каструлі разом з грибами через друшляк і промиваємо під проточною водою.

6. Тим часом нарізані моркву і цибулю, смажимо на сковороді з маслом до напів-готовності.

7. Змішуємо разом опеньки, цибулю, моркву і пропускаємо через м’ясорубку. Решітка на м’ясорубці повинна бути з великими отворами, щоб грибна ікра була все-таки крупинками, а не кашею.

8. У пропущену ікру додаємо ще 1 ст. ложку солі і перчимо за смаком. Потім включаємо вогонь і смажимо, часто перемішуючи, 30 хвилин.

Дивіться також:  Варення з абрикосів: 11 рецептів абрикосового варення без кісточок і з кісточками на зиму

9. Далі накладаємо масу щільно в баночки і тільки по плічка, не вище. Зверху банки прикривають кришками і ставимо в духовку при 110 градусах С на 40 хвилин.

10. Дістаємо з духовки і відразу закриваємо щільно кришками. Банки перевертаємо догори дном і закутуємо до повного охолодження.

Ось і все, консервація закінчена і грибна ікра з опеньків готова.

Відео про те, як приготувати грибну ікру в мультиварці

Подивіться, як можна приготувати заготовку свіжих красноголовців.

Подібним чином готуйте грибну заготовку з будь-яких грибів. Там де в рецептах використовується для подрібнення блендер, то ви можете застосувати м’ясорубку.

Вдалих заготовок !