Паска великодня — 9 рецептів смачної випічки на Великдень

18. Розрізаємо ножем, стискаємо пальчиками, відпускаємо і він приймає колишню форму, значить пружний, ніжний, красивий.

Приємного апетиту !

Рецепт солодкої паски з обліпиховою соком

Цей рецепт придумала знавець кулінарних рідкостей — Галина Іванівна Поскребишева.

Інгредієнти:

  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукровий пісок — 200 г
  • Молоко — 500 г
  • Яйця — 5 шт. (можна без яєць)
  • Обліпиховий сік — 100 г
  • Дріжджі — 50 г
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Борошно — скільки замесится

Приготування рецепта

  1. Яйця, масло і молоко змішати, з’єднати з цукровим піском і ретельно розтерти.
  2. До отриманої маси додати розведені в невеликій кількості теплого молока дріжджі і половину борошна, замісити тісто і дати йому піднятися, потім — обліпиховий сік і решту борошна, добре вимісити і знову дати піднятися.
  3. Коли тісто підійде, заповнити їм приготовані для випічки форми до половини обсягу.
  4. Після того як укладене у форми тісто підніметься до верху форми, встановити їх в розігріту духовку і випікати, поки на кухні не з’явиться запах печеного тіста.
  5. Готовність перевіряється дерев’яною паличкою, встромляючи її виріб — вона повинна бути сухою.
  6. Форми, вийняті з духовки, охолоджують і тільки після цього виймають з форми.

Приємно їсти !

Відео про те, як спекти паску великодній жовтого кольору з оригінальним смаком

Подивіться відео і дізнаєтеся рецепт смачною випічки на вершках з родзинками і цукатами. Ніжний колір випічки приємного смаку — безсумнівно здивує вас.

Оригінальна випічка на Великдень <> — шалено смачно і ароматно

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно — 250 г
  • Дріжджі сухі — 1 ч. ложка
  • Молоко — 110 мл
  • Ванілін — на кінчику ножа, щіпка солі
  • Цукор — 60 г
  • Сметана — 1 ст. ложка
  • Вершкове масло — 1 ст. ложка
Дивіться також:  Самса — кращі рецепти приготування самси в домашніх умовах

Інгредієнти для прошарку:

  • Вершкове масло — 70 г
  • Горішки волоські здрібнені — 35 г
  • Родзинки — 35 г
  • Курага — 35 г

Спосіб приготування

  1. У чашку насипати: дріжджі — 1 ч. ложку, цукор — 1 ч. ложку борошна — 2 ч. ложки. Додаємо трохи теплого молока і перемішуємо, потім виливаємо все молоко (всього 110 мл).

2. Закриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин, щоб активувати дріжджі і перевірити їх свіжість. Якщо потім з’явиться пухнаста шапочка зверху, значить дріжджі свіжі.

3. Відкриваємо і додаємо дрібку солі і щіпку ваніліну. Розмішуєм ретельно. Сюди ж висипаємо цукор, що залишився. Перемішуємо.

4. Починаємо частинами просіяти через сито борошно і тут же перемішувати масу лопаткою.

5. І коли всипали вже половину борошна — додайте 1 ст. ложку розм’якшеного вершкового масла і 1 ст. ложку сметани. Все добре перемішуємо до однорідності.