18. Розрізаємо ножем, стискаємо пальчиками, відпускаємо і він приймає колишню форму, значить пружний, ніжний, красивий.
Приємного апетиту !
Рецепт солодкої паски з обліпиховою соком
Цей рецепт придумала знавець кулінарних рідкостей — Галина Іванівна Поскребишева.
Інгредієнти:
- Масло вершкове — 100 г
- Цукровий пісок — 200 г
- Молоко — 500 г
- Яйця — 5 шт. (можна без яєць)
- Обліпиховий сік — 100 г
- Дріжджі — 50 г
- Сіль — 1/2 ч. ложки
- Борошно — скільки замесится
Приготування рецепта
- Яйця, масло і молоко змішати, з’єднати з цукровим піском і ретельно розтерти.
- До отриманої маси додати розведені в невеликій кількості теплого молока дріжджі і половину борошна, замісити тісто і дати йому піднятися, потім — обліпиховий сік і решту борошна, добре вимісити і знову дати піднятися.
- Коли тісто підійде, заповнити їм приготовані для випічки форми до половини обсягу.
- Після того як укладене у форми тісто підніметься до верху форми, встановити їх в розігріту духовку і випікати, поки на кухні не з’явиться запах печеного тіста.
- Готовність перевіряється дерев’яною паличкою, встромляючи її виріб — вона повинна бути сухою.
- Форми, вийняті з духовки, охолоджують і тільки після цього виймають з форми.
Приємно їсти !
Відео про те, як спекти паску великодній жовтого кольору з оригінальним смаком
Подивіться відео і дізнаєтеся рецепт смачною випічки на вершках з родзинками і цукатами. Ніжний колір випічки приємного смаку — безсумнівно здивує вас.
Оригінальна випічка на Великдень <> — шалено смачно і ароматно
Інгредієнти для тіста:
- Борошно — 250 г
- Дріжджі сухі — 1 ч. ложка
- Молоко — 110 мл
- Ванілін — на кінчику ножа, щіпка солі
- Цукор — 60 г
- Сметана — 1 ст. ложка
- Вершкове масло — 1 ст. ложка
Інгредієнти для прошарку:
- Вершкове масло — 70 г
- Горішки волоські здрібнені — 35 г
- Родзинки — 35 г
- Курага — 35 г
Спосіб приготування
- У чашку насипати: дріжджі — 1 ч. ложку, цукор — 1 ч. ложку борошна — 2 ч. ложки. Додаємо трохи теплого молока і перемішуємо, потім виливаємо все молоко (всього 110 мл).
2. Закриваємо миску харчовою плівкою і залишаємо на 10 хвилин, щоб активувати дріжджі і перевірити їх свіжість. Якщо потім з’явиться пухнаста шапочка зверху, значить дріжджі свіжі.
3. Відкриваємо і додаємо дрібку солі і щіпку ваніліну. Розмішуєм ретельно. Сюди ж висипаємо цукор, що залишився. Перемішуємо.
4. Починаємо частинами просіяти через сито борошно і тут же перемішувати масу лопаткою.
5. І коли всипали вже половину борошна — додайте 1 ст. ложку розм’якшеного вершкового масла і 1 ст. ложку сметани. Все добре перемішуємо до однорідності.