Метод готування
- Плоди болгарського перцю розрізати навпіл і очистіть від насіння і плодоніжки.
- Потім помийте перець і огірки.
- Цибулю і часник очистити.
- Поріжте: зубчики часнику навпіл, цибулю — часточками, огірки — скибочками, перець — кубиками.
- Закип’ятіть оцет. Додайте цукор, сіль, перець, петрушку, селеру, овочі і бланшируйте 2 хвилини.
- Потім вийміть всі шумівкою і розкладіть шарами за чистим сухим банкам, прокладаючи між шарами лавровий і смородиновий лист.
- Всі овочі в банках залийте маринадом.
- Щільно закрийте банки кришками і залиште в холодному місці приблизно на тиждень, потім приберіть в льох.
Закуска з перцю, томатів, моркви та цибулі на зиму «Бертран»
Приготуйте дуже смачну і ситну закуску без стерилізації банок. Перець на зиму готується з овочами та рисом.
Продукти для рецепта:
- Солодкий перець — 8 шт.
- Томати — 3 кг
- Морква — 0.5 кг
- Цибуля ріпчаста 0.5 кг
- Рослинне масло — 1.5 склянки
- Рис — 1.5 склянки
- Цукор — 1 склянка
- Лавровий лист, чорний перець горошком
- оцтова есенція — 1 ч. л.
Хід роботи
- Через м’ясорубку пропустити всі помідори.
- Натріть на крупній тертці моркву.
- Цибулю наріжте півкільцями.
- Солодкий перець наріжте соломкою.
- Всі овочі перемішайте в ємності і всипте вимитий рис. Ще додайте олію, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком.
- Все перемішайте і тушкуйте 1 годину, помішуючи. В кінці додайте 1 ч. л. оцтової есенції.
- Потім розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте і залиште до повного охолодження.
Перець на зиму з баклажанами — рецепт салату «Чорноморський»
Зверніть увагу на цей рецепт, тому що смак баклажанів дивує.
Потрібні продукти:
- Болгарський перець — 1 кг
- Баклажани — 2 кг
- Помідори — 1.3 кг
- Морква — 0.5 кг
- Петрушка — 2 пучка
- Часник — 1-2 головки
- Оцет — 100 мл
- Рослинне масло — 450-500 мл
- Цукор — 100-150 г
- Сіль — 50 г
Готування за етапами:
- Моркву натріть на крупній тертці.
- Всі інші овочі наріжте кубиками.
- Всі складіть у каструлю, додайте сіль, цукор, олію, оцет і варіть 45 хвилин.
- Потім додайте рубану зелень і часник, пропущений через прес. Все перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
- У гарячому вигляді перекладіть в банки і закатайте.
- З цієї кількості овочів виходить близько 4 л салату.
Перець натуральний на зиму в томатному пюре в банках
В рецепті використовується товстостінний перець зеленого, жовтого або червоного кольору.
Для приготування 5 літрів заготовок необхідно:
- Перцю солодкого — 3 кг
- Томатів свіжих — 2 кг
- Солі — 60 г
- Перцю гіркого — 7 шт.
- Перцю запашного — 7 шт.
Процес заготівлі
- Перець помийте в проточній воді. Видаліть плодоніжки разом з насінниками. Потім промийте і наріжте на шматочки вздовж плодів.
- Нарізаний перець потрібно буде укласти щільно в банки. Але спочатку зробіть заливку.
- Для заливки часточок перцю зробіть розсіл або томатне пюре.
- Приготуйте розсіл наступним чином: 60 г солі розчиніть в 1 літрі води при нагріванні і потім доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин і профільтруйте через 3-4 шари марлі.
- У підготовлені банки ємністю 0.5 літра укладайте спочатку перець гіркий і запашний. Потім додайте 300 г часточок і залийте 200 г гарячого розсолу або томатного пюре (80-90 градусів С). Накрийте ошпареними кришками і стерилізують при 100 градусах С: банки місткістю 0,5 л — 40 хвилин, ємністю 1.0 л — 50 хвилин (з моменту закипання води).