Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Метод готування

  1. Плоди болгарського перцю розрізати навпіл і очистіть від насіння і плодоніжки.
  2. Потім помийте перець і огірки.
  3. Цибулю і часник очистити.
  4. Поріжте: зубчики часнику навпіл, цибулю — часточками, огірки — скибочками, перець — кубиками.
  5. Закип’ятіть оцет. Додайте цукор, сіль, перець, петрушку, селеру, овочі і бланшируйте 2 хвилини.
  6. Потім вийміть всі шумівкою і розкладіть шарами за чистим сухим банкам, прокладаючи між шарами лавровий і смородиновий лист.
  7. Всі овочі в банках залийте маринадом.
  8. Щільно закрийте банки кришками і залиште в холодному місці приблизно на тиждень, потім приберіть в льох.

Закуска з перцю, томатів, моркви та цибулі на зиму «Бертран»

Приготуйте дуже смачну і ситну закуску без стерилізації банок. Перець на зиму готується з овочами та рисом.

Продукти для рецепта:

  • Солодкий перець — 8 шт.
  • Томати — 3 кг
  • Морква — 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 0.5 кг
  • Рослинне масло — 1.5 склянки
  • Рис — 1.5 склянки
  • Цукор — 1 склянка
  • Лавровий лист, чорний перець горошком
  • оцтова есенція — 1 ч. л.

Хід роботи

  1. Через м’ясорубку пропустити всі помідори.
  2. Натріть на крупній тертці моркву.
  3. Цибулю наріжте півкільцями.
  4. Солодкий перець наріжте соломкою.
  5. Всі овочі перемішайте в ємності і всипте вимитий рис. Ще додайте олію, цукор, лавровий лист, чорний перець горошком.
  6. Все перемішайте і тушкуйте 1 годину, помішуючи. В кінці додайте 1 ч. л. оцтової есенції.
  7. Потім розкладіть по стерилізованим банкам, загорніть, укутайте і залиште до повного охолодження.

Перець на зиму з баклажанами — рецепт салату «Чорноморський»

Зверніть увагу на цей рецепт, тому що смак баклажанів дивує.

Потрібні продукти:

  • Болгарський перець — 1 кг
  • Баклажани — 2 кг
  • Помідори — 1.3 кг
  • Морква — 0.5 кг
  • Петрушка — 2 пучка
  • Часник — 1-2 головки
  • Оцет — 100 мл
  • Рослинне масло — 450-500 мл
  • Цукор — 100-150 г
  • Сіль — 50 г
Дивіться також:  Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму в банках

Готування за етапами:

  1. Моркву натріть на крупній тертці.
  2. Всі інші овочі наріжте кубиками.
  3. Всі складіть у каструлю, додайте сіль, цукор, олію, оцет і варіть 45 хвилин.
  4. Потім додайте рубану зелень і часник, пропущений через прес. Все перемішайте і варіть ще 15 хвилин.
  5. У гарячому вигляді перекладіть в банки і закатайте.
  6. З цієї кількості овочів виходить близько 4 л салату.

Перець натуральний на зиму в томатному пюре в банках

В рецепті використовується товстостінний перець зеленого, жовтого або червоного кольору.

Для приготування 5 літрів заготовок необхідно:

  • Перцю солодкого — 3 кг
  • Томатів свіжих — 2 кг
  • Солі — 60 г
  • Перцю гіркого — 7 шт.
  • Перцю запашного — 7 шт.

Процес заготівлі

  1. Перець помийте в проточній воді. Видаліть плодоніжки разом з насінниками. Потім промийте і наріжте на шматочки вздовж плодів.
  2. Нарізаний перець потрібно буде укласти щільно в банки. Але спочатку зробіть заливку.
  3. Для заливки часточок перцю зробіть розсіл або томатне пюре.
  4. Приготуйте розсіл наступним чином: 60 г солі розчиніть в 1 літрі води при нагріванні і потім доведіть до кипіння. Варіть 3-5 хвилин і профільтруйте через 3-4 шари марлі.
  5. У підготовлені банки ємністю 0.5 літра укладайте спочатку перець гіркий і запашний. Потім додайте 300 г часточок і залийте 200 г гарячого розсолу або томатного пюре (80-90 градусів С). Накрийте ошпареними кришками і стерилізують при 100 градусах С: банки місткістю 0,5 л — 40 хвилин, ємністю 1.0 л — 50 хвилин (з моменту закипання води).