Перець на зиму: Як приготувати болгарський перець на зиму в банках

Дуже зручно використовувати натуральний перець в зимовий час для приготування салатів. А томат-пюре можна додавати в будь-які супи та другі страви.

Салат «Український» — дуже смачна заготівля

Українські салати — це перевірені часом заготовки.

Продукти на 5 літрів заготовок:

  • Перець червоний солодкий — 1 кг
  • Помідори зелені чи рожеві — 2 кг
  • Морква — 500 г
  • Цибуля — 500 г
  • Сіль — 100 г
  • Оцет 6% — 450 мл
  • Олія соняшникова 450 мл
  • Коріння петрушки — 200 г
  • Перець духмяний, гвоздика, лавровий лист — по 10 шт.

Спосіб приготування

  1. томати нарізати на 4-5 частин.
  2. Перець наріжте шматочками або смужками шириною до 2 див.
  3. Моркву спочатку замочіть у воді на 15-20 хвилин, а потім наріжте локшиною або кубиками.
  4. Цибулю наріжте пластинками товщиною до 0.5 див.
  5. Корінь петрушки очистіть від шкірки, промийте і наріжте локшиною.
  6. Зелень петрушки нарубайте шматочками довжиною до 1 див.
  7. Соняшникова олія спочатку нагрійте при температурі 120-130 градусах С, а потім охолодіть до 70 градусів С. Потім розлийте його однаково по 5 літровим банкам. Потім розкладіть лавровий лист, перець гіркий і гвоздику.
  8. Нарізані продукти покладіть в емальований посуд, додайте сіль і оцет. Все перемішайте і укладіть в банки, які потрібно струшувати, щоб ущільнити овочі.
  9. Наповнені банки поставте стерилізувати при 100 градусах С. Банки ємністю 0.5 л — 50 хвилин та об’ємом 1.0 л — 60 хвилин.

Кількість оцту і солі можете збільшувати або зменшувати відповідно до вашого смаку.

Відео про те, як заготовити запечений перець у духовці на зиму

Вибирайте рецепти на зиму і займайтеся заготовками з задоволенням.

Дивіться також:  Грибна ікра на зиму — 5 рецептів приготування через мясорубку