Дуже зручно використовувати натуральний перець в зимовий час для приготування салатів. А томат-пюре можна додавати в будь-які супи та другі страви.
Салат «Український» — дуже смачна заготівля
Українські салати — це перевірені часом заготовки.
Продукти на 5 літрів заготовок:
- Перець червоний солодкий — 1 кг
- Помідори зелені чи рожеві — 2 кг
- Морква — 500 г
- Цибуля — 500 г
- Сіль — 100 г
- Оцет 6% — 450 мл
- Олія соняшникова 450 мл
- Коріння петрушки — 200 г
- Перець духмяний, гвоздика, лавровий лист — по 10 шт.
Спосіб приготування
- томати нарізати на 4-5 частин.
- Перець наріжте шматочками або смужками шириною до 2 див.
- Моркву спочатку замочіть у воді на 15-20 хвилин, а потім наріжте локшиною або кубиками.
- Цибулю наріжте пластинками товщиною до 0.5 див.
- Корінь петрушки очистіть від шкірки, промийте і наріжте локшиною.
- Зелень петрушки нарубайте шматочками довжиною до 1 див.
- Соняшникова олія спочатку нагрійте при температурі 120-130 градусах С, а потім охолодіть до 70 градусів С. Потім розлийте його однаково по 5 літровим банкам. Потім розкладіть лавровий лист, перець гіркий і гвоздику.
- Нарізані продукти покладіть в емальований посуд, додайте сіль і оцет. Все перемішайте і укладіть в банки, які потрібно струшувати, щоб ущільнити овочі.
- Наповнені банки поставте стерилізувати при 100 градусах С. Банки ємністю 0.5 л — 50 хвилин та об’ємом 1.0 л — 60 хвилин.
Кількість оцту і солі можете збільшувати або зменшувати відповідно до вашого смаку.
Відео про те, як заготовити запечений перець у духовці на зиму
Вибирайте рецепти на зиму і займайтеся заготовками з задоволенням.