Салат асорті на зиму — золоті рецепти заготовок з овочів

Приготування

  1. Очистіть солодкий перець, помийте, наріжте і перекладіть в каструлю.
  2. Зелені помідори наріжте кружечками і додати до перцю.
  3. Цибулю очистіть і наріжте кружечками, щоб додати їх у каструлю з овочами.
  4. Ще додайте туди ж, помиті і нарізані кружечками огірки.
  5. Білокачанну капусту нашаткуйте і додайте до всіх овочів.
  6. Моркву наріжте кружечками і покладіть до овочів.
  7. Всі овочеву суміш перемішайте, посоліть і дайте постояти.
  8. Приготуйте розсіл. Для цього налийте в іншу велику ємність воду, оцет, цукор, сіль і чорний перець горошком. Доведіть воду зі спеціями до кипіння.
  9. У киплячий розсіл покладіть трохи віджату суміш овочів.
  10. Дістаємо з гарячого розсолу овочеву суміш без розсолу і розкладаємо її по банкам.
  11. Залишився розсіл в каструлі кип’ятимо ще раз і заливаємо їм салат асорті в банках.
  12. Банки закриваємо кришками на зиму.
  13. Даємо банкам охолонути і після цього ставимо їх у холодне місце.

Рецепт салату на зиму асорті «Алушта»

Зовсім простий рецепт, але зате який дивовижний.

Потрібно:

  • Помідори — 1 кг
  • Виноград — 1 кисть
  • Солодкий перець — 1 шт.
  • Гіркий перець — 1 шт.
  • Часник — 3 зубчики
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Листя чорної смородини — 5 шт.
  • Листя вишні — 4 шт.
  • Чорний перець — 4 горошини
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Листя хрону, кріп, петрушка

Приготування

  1. У підготовлену банку укладіть спочатку спеції.
  2. Потім покладіть помідори і всі інші інгредієнти.
  3. Залийте банку окропом на 20 хвилин.
  4. Потім воду злийте і доведіть її до кипіння, кип’ятіть.
  5. Знову залийте гарячу прокип’ячену воду в банку з овочами.
  6. Відразу ж банку закатайте.

Відео про те, як приготувати овочевий салат «Літо в банках»

Подивіться відео, в якому приготовані овочі взимку з’їдаються на УРА.

Дивіться також:  Салат з огірків: Дізнайтеся простий рецепт салату на зиму

Ви подивилися рецепти смачних заготовок з доступних овочів. Тому готуйте з задоволенням.