Приготування
- Очистіть солодкий перець, помийте, наріжте і перекладіть в каструлю.
- Зелені помідори наріжте кружечками і додати до перцю.
- Цибулю очистіть і наріжте кружечками, щоб додати їх у каструлю з овочами.
- Ще додайте туди ж, помиті і нарізані кружечками огірки.
- Білокачанну капусту нашаткуйте і додайте до всіх овочів.
- Моркву наріжте кружечками і покладіть до овочів.
- Всі овочеву суміш перемішайте, посоліть і дайте постояти.
- Приготуйте розсіл. Для цього налийте в іншу велику ємність воду, оцет, цукор, сіль і чорний перець горошком. Доведіть воду зі спеціями до кипіння.
- У киплячий розсіл покладіть трохи віджату суміш овочів.
- Дістаємо з гарячого розсолу овочеву суміш без розсолу і розкладаємо її по банкам.
- Залишився розсіл в каструлі кип’ятимо ще раз і заливаємо їм салат асорті в банках.
- Банки закриваємо кришками на зиму.
- Даємо банкам охолонути і після цього ставимо їх у холодне місце.
Рецепт салату на зиму асорті «Алушта»
Зовсім простий рецепт, але зате який дивовижний.
Потрібно:
- Помідори — 1 кг
- Виноград — 1 кисть
- Солодкий перець — 1 шт.
- Гіркий перець — 1 шт.
- Часник — 3 зубчики
- Лавровий лист — 2 шт.
- Листя чорної смородини — 5 шт.
- Листя вишні — 4 шт.
- Чорний перець — 4 горошини
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Листя хрону, кріп, петрушка
Приготування
- У підготовлену банку укладіть спочатку спеції.
- Потім покладіть помідори і всі інші інгредієнти.
- Залийте банку окропом на 20 хвилин.
- Потім воду злийте і доведіть її до кипіння, кип’ятіть.
- Знову залийте гарячу прокип’ячену воду в банку з овочами.
- Відразу ж банку закатайте.
Відео про те, як приготувати овочевий салат «Літо в банках»
Подивіться відео, в якому приготовані овочі взимку з’їдаються на УРА.
Ви подивилися рецепти смачних заготовок з доступних овочів. Тому готуйте з задоволенням.