Салат асорті на зиму — золоті рецепти заготовок з овочів

У багатьох сім’ях такий рецепт передається з покоління в покоління.

Інгредієнти:

  • Помідори — 1 кг
  • Огірки — 1 кг
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Ріпчаста цибуля — 0.5 кг
  • сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — 200 мл
  • Оцет — 100 мл

Приготування рецепта

  1. Всі овочі вимийте. Помідори наріжте часточками.
  2. Огірки поріжте кружечками.
  3. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
  4. Перець очистіть від насіння, плодоніжок і наріжте соломкою.
  5. У каструлю налийте спочатку 1 склянку води. Потім додайте сіль, цукор і дайте закипіти. Потім влийте олію і оцет. Маринад готовий.
  6. У готовий маринад покладіть підготовлені овочі і кип’ятіть всі 3 хвилини.
  7. Розкладіть по чистим банкам і закатайте.

Овочевий салат на зиму без стерилізації

Подивіться рецепт, в якому салат асорті є ідеальним, навіть золотим гарніром для других страв.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 2 кг
  • Помідори — 2 кг
  • Цибуля — 0.5 кг
  • Солодкий перець — 300 г
  • Часник — 1 головка
  • Рослинна олія — 350 мл
  • Сіль — 1.5 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Оцтова есенція — 2 дес. л.

Приготування

  1. Баклажани вимийте і наріжте їх невеликими кубиками.
  2. Покладіть нарізані баклажани в ємність, додайте сіль і перемішайте.
  3. Цибулю, перець, помідори, теж наріжте на шматочки і з’єднайте з баклажанами. Все перемішайте.
  4. Туди ж влийте рослинне масло. Додайте цукор і варіть 45 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
  5. Потім очистіть часник. Подрібніть ножем і додайте до овочів за 10 хвилин до закінчення приготування.
  6. У самому кінці приготування влийте оцет.
  7. Розкладіть салат по стерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками.
  8. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.

Салат асорті на зиму пальчики оближеш

Дізнайтеся рецепт заготівлі, яку ви в магазинах не знайдете.

Дивіться також:  Варення з черешні. Як правильно зварити черешневе варення

Склад продуктів:

  • Кабачки — 1 кг
  • Патисони (або гарбуз) — 1 кг
  • Помідори — 0.5 кг
  • Ріпчаста цибуля — 200 г
  • Коріння петрушки з зеленню — 200 г
  • Сіль — за смаком

Метод приготування

  1. Всі овочі добре промийте і красиво наріжте.
  2. Підготовлені овочі складіть в емальовану каструлю і додайте 200 мл води.
  3. Всі варіть протягом 40 хвилин.
  4. Потім швидко розкладіть в стерильні банки, накрийте прокип’яченими кришками і закатайте.

Замість кабачків можна взяти 0.5 кг моркви і 0.5 кг корінь пастернаку.

Зимовий салат з капустою і овочами в банку без стерилізації

Дізнайтеся зовсім простий рецепт з різних овочів на зиму.

Інгредієнти:

  • Солодкий перець — 1 кг
  • Помідори зелені — 1 кг
  • Цибуля ріпчаста — 1.5 кг
  • Огірки — 1 кг
  • Капуста білокачанна — 1 кг
  • Морква — 300 г
  • Оцет столовий 8% — 400 мл
  • Цукор — 50 г
  • Сіль — 20 г
  • Перець горошком — 5 шт.