У багатьох сім’ях такий рецепт передається з покоління в покоління.
Інгредієнти:
- Помідори — 1 кг
- Огірки — 1 кг
- Солодкий перець — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 0.5 кг
- сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Рослинна олія — 200 мл
- Оцет — 100 мл
Приготування рецепта
- Всі овочі вимийте. Помідори наріжте часточками.
- Огірки поріжте кружечками.
- Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
- Перець очистіть від насіння, плодоніжок і наріжте соломкою.
- У каструлю налийте спочатку 1 склянку води. Потім додайте сіль, цукор і дайте закипіти. Потім влийте олію і оцет. Маринад готовий.
- У готовий маринад покладіть підготовлені овочі і кип’ятіть всі 3 хвилини.
- Розкладіть по чистим банкам і закатайте.
Овочевий салат на зиму без стерилізації
Подивіться рецепт, в якому салат асорті є ідеальним, навіть золотим гарніром для других страв.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 2 кг
- Помідори — 2 кг
- Цибуля — 0.5 кг
- Солодкий перець — 300 г
- Часник — 1 головка
- Рослинна олія — 350 мл
- Сіль — 1.5 ст. л.
- Цукор — 2 ст. л.
- Оцтова есенція — 2 дес. л.
Приготування
- Баклажани вимийте і наріжте їх невеликими кубиками.
- Покладіть нарізані баклажани в ємність, додайте сіль і перемішайте.
- Цибулю, перець, помідори, теж наріжте на шматочки і з’єднайте з баклажанами. Все перемішайте.
- Туди ж влийте рослинне масло. Додайте цукор і варіть 45 хвилин на повільному вогні, постійно помішуючи.
- Потім очистіть часник. Подрібніть ножем і додайте до овочів за 10 хвилин до закінчення приготування.
- У самому кінці приготування влийте оцет.
- Розкладіть салат по стерилізованим банкам і закатайте стерилізованими кришками.
- Зберігайте заготовку в прохолодному місці.
Салат асорті на зиму пальчики оближеш
Дізнайтеся рецепт заготівлі, яку ви в магазинах не знайдете.
Склад продуктів:
- Кабачки — 1 кг
- Патисони (або гарбуз) — 1 кг
- Помідори — 0.5 кг
- Ріпчаста цибуля — 200 г
- Коріння петрушки з зеленню — 200 г
- Сіль — за смаком
Метод приготування
- Всі овочі добре промийте і красиво наріжте.
- Підготовлені овочі складіть в емальовану каструлю і додайте 200 мл води.
- Всі варіть протягом 40 хвилин.
- Потім швидко розкладіть в стерильні банки, накрийте прокип’яченими кришками і закатайте.
Замість кабачків можна взяти 0.5 кг моркви і 0.5 кг корінь пастернаку.
Зимовий салат з капустою і овочами в банку без стерилізації
Дізнайтеся зовсім простий рецепт з різних овочів на зиму.
Інгредієнти:
- Солодкий перець — 1 кг
- Помідори зелені — 1 кг
- Цибуля ріпчаста — 1.5 кг
- Огірки — 1 кг
- Капуста білокачанна — 1 кг
- Морква — 300 г
- Оцет столовий 8% — 400 мл
- Цукор — 50 г
- Сіль — 20 г
- Перець горошком — 5 шт.