Солоні помідори на зиму — дуже смачні рецепти

Рятуючи великий урожай томатів, поспішайте зробити заготовки в бочках або відрах.

Знадобиться:

  • Томати — 6-7 кг
  • Часник — 5 головок
  • Зелень кропу — 1 пучок
  • Гіркий перець — 1 стручок
  • Листя чорної смородини — 30 шт.
  • Кріп

Для розсолу:

  • Вода — 5 літрів
  • Сіль — 250 г

Приготування

  1. Для розсолу закип’ятіть воду і розчиніть в ній сіль.
  2. Помідори вимийте і наколіть кожен зверху і знизу виделкою.
  3. Листя смородини і кріп вимийте і поріжте.
  4. Часник очистіть на часточки. Потім разом із гірким перцем наріжте кружечками.
  5. На дно діжки або відра покладіть трохи часнику, кропу, листя чорної смородини і гіркого перцю.
  6. Потім викладіть томати і наповніть ними ємність до середини.
  7. Потім знову покладіть часник, кріп, листя смородини і гіркий перець.
  8. І продовжуйте заповнювати томатами до верху ємності.
  9. Всі залийте холодним розсолом, накрийте марлею і поставте під гніт на 2 тижні.

У підсумку, буде дуже смачна засолювання.

Помідори зі сливами на зиму — смачний рецепт заготівлі на 3 літрову банку

Не пропустіть оригінальний рецепт з присутністю в банку злив.

Потрібно:

  • Сливи — 1 кг
  • Помідори — 1 кг

Для розсолу:

  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 1 неповна ст. л.
  • Цукор — 6 ст. л.

Метод приготування

  1. Підготуйте помідори і проколіть їх з боку плодоніжки.
  2. Сливи вимити і теж проколіть в плодоніжку.
  3. Наколоті сливи з томатами укладіть в 3-літрову банку
  4. Закип’ятіть розсіл і залийте їм томати.
  5. Залиште банки з розсолом постояти 10 хвилин.
  6. Потім розсіл злити і ще раз прокип’ятіть
  7. Прокип’яченим розсолом ще раз залийте банки.
  8. Загорніть кришками, остудіть і заберіть в холодний льох.

Живі помідори на зиму в банках

Дивовижний смак свіжих помідорів в зимовий період, щоб дізнатися його подивіться рецепт.

Дивіться також:  Цвітна капуста на зиму в банках — 6 дуже смачних рецептів

Спосіб приготування

  1. Підготуйте помідори і наріжте їх на часточки.
  2. Покладіть нарізані томати шарами в банки.
  3. Кожен шар злегка пересипте сіллю.
  4. Потім прикрийте банки кришками і на 30 хвилин поставте на водяну баню. щоб стерилізувати.
  5. Загорніть банки.

Взимку відкриєте баночки, а як свіжі томати.

Делікатесні помідори — рецепт з медом

Такий смак не пояснити словами, тому що треба пробувати.

Потрібно:

  • Помідори
  • Естрагон, листя меліси

Для заливки:

  • Вода 1 літр
  • Сік червоної смородини — 300 мл
  • Сіль — 50 г
  • Мед — 50 г

Приготування

  1. Підготовлені помідори бланшируйте 30 сек.
  2. Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
  3. Додати естрагон, листя меліси.
  4. Потім тричі залийте киплячою заливкою.
  5. Банки загорніть кришками.

Помідори з виноградом на зиму — рецепт без оцту

Зробіть заготовку і цього виноградно-томатного делікатесу.

Необхідно на 3 літрову банку:

  • Томати — 700 г
  • Солодкий перець — 1 стручок
  • Гіркий перець — 1 стручок
  • Часник — 3 зубчики
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Листя смородини — 5 шт.
  • Листя вишні — 4 аркуша
  • Горошини чорного перцю — 10 шт.
  • Лист хрону, кріп, петрушка
  • Сіль — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Виноград — 1 гроно