Рятуючи великий урожай томатів, поспішайте зробити заготовки в бочках або відрах.
Знадобиться:
- Томати — 6-7 кг
- Часник — 5 головок
- Зелень кропу — 1 пучок
- Гіркий перець — 1 стручок
- Листя чорної смородини — 30 шт.
- Кріп
Для розсолу:
- Вода — 5 літрів
- Сіль — 250 г
Приготування
- Для розсолу закип’ятіть воду і розчиніть в ній сіль.
- Помідори вимийте і наколіть кожен зверху і знизу виделкою.
- Листя смородини і кріп вимийте і поріжте.
- Часник очистіть на часточки. Потім разом із гірким перцем наріжте кружечками.
- На дно діжки або відра покладіть трохи часнику, кропу, листя чорної смородини і гіркого перцю.
- Потім викладіть томати і наповніть ними ємність до середини.
- Потім знову покладіть часник, кріп, листя смородини і гіркий перець.
- І продовжуйте заповнювати томатами до верху ємності.
- Всі залийте холодним розсолом, накрийте марлею і поставте під гніт на 2 тижні.
У підсумку, буде дуже смачна засолювання.
Помідори зі сливами на зиму — смачний рецепт заготівлі на 3 літрову банку
Не пропустіть оригінальний рецепт з присутністю в банку злив.
Потрібно:
- Сливи — 1 кг
- Помідори — 1 кг
Для розсолу:
- Вода — 1 літр
- Сіль — 1 неповна ст. л.
- Цукор — 6 ст. л.
Метод приготування
- Підготуйте помідори і проколіть їх з боку плодоніжки.
- Сливи вимити і теж проколіть в плодоніжку.
- Наколоті сливи з томатами укладіть в 3-літрову банку
- Закип’ятіть розсіл і залийте їм томати.
- Залиште банки з розсолом постояти 10 хвилин.
- Потім розсіл злити і ще раз прокип’ятіть
- Прокип’яченим розсолом ще раз залийте банки.
- Загорніть кришками, остудіть і заберіть в холодний льох.
Живі помідори на зиму в банках
Дивовижний смак свіжих помідорів в зимовий період, щоб дізнатися його подивіться рецепт.
Спосіб приготування
- Підготуйте помідори і наріжте їх на часточки.
- Покладіть нарізані томати шарами в банки.
- Кожен шар злегка пересипте сіллю.
- Потім прикрийте банки кришками і на 30 хвилин поставте на водяну баню. щоб стерилізувати.
- Загорніть банки.
Взимку відкриєте баночки, а як свіжі томати.
Делікатесні помідори — рецепт з медом
Такий смак не пояснити словами, тому що треба пробувати.
Потрібно:
- Помідори
- Естрагон, листя меліси
Для заливки:
- Вода 1 літр
- Сік червоної смородини — 300 мл
- Сіль — 50 г
- Мед — 50 г
Приготування
- Підготовлені помідори бланшируйте 30 сек.
- Потім покладіть їх у 3 літрову банку.
- Додати естрагон, листя меліси.
- Потім тричі залийте киплячою заливкою.
- Банки загорніть кришками.
Помідори з виноградом на зиму — рецепт без оцту
Зробіть заготовку і цього виноградно-томатного делікатесу.
Необхідно на 3 літрову банку:
- Томати — 700 г
- Солодкий перець — 1 стручок
- Гіркий перець — 1 стручок
- Часник — 3 зубчики
- Лавровий лист — 2 шт.
- Листя смородини — 5 шт.
- Листя вишні — 4 аркуша
- Горошини чорного перцю — 10 шт.
- Лист хрону, кріп, петрушка
- Сіль — 1 ст. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Виноград — 1 гроно