Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- 2 кг цукру
- 11/2 склянки води
Приготування рецепту:
- Зваріть цукровий сироп, профільтруйте і охолодіть.
- Вимиті і підготовлені абрикоси опустіть на 3 — 3 хвилини в киплячу воду. Після чого зніміть з плодів шкірку, розріжте навпіл і видаліть кісточки.
- Покладіть абрикоси в холодний сироп і поставте на слабкий вогонь. Періодично знімайте пінку.
- Як тільки конфітюр закипить, зніміть його з вогню і поставте в холодне місце на 10 — 12 годин.
- Після цього, на слабкому вогні знову доводимо вміст до кипіння і знову знімаємо з вогню і ставимо в холодне місце на 10 — 12 годин.
- Таку операцію повторити 2 — 3 рази до готовності (у готовому конфітюр плоди не спливають).
- Розфасовувати по банках в гарячому вигляді, а ось закатати — після охолодження.
Джем абрикосовий — «Чудное» варення з шматочків абрикосів
Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- 500 р цукру
Приготування рецепту:
- Джем можна варити з плодів різної стиглості.
- Тверді абрикоси опускаємо в киплячу воду на 2 — 4 хвилини. Потім знімаємо шкірку, розрізаємо плід навпіл, видаляємо кісточки.
- З м’яких видаляємо кісточки абрикосів, кладемо в каструлю, додаємо 4 столові ложки води, закриваємо кришкою і на слабкому вогні підігріваємо до розм’якшення. Потім плоди ретельно розминаємо, додаємо цукор і продовжуємо підігрівати при помішуванні.
- Тверді плоди, очищені від шкірки, нарізаємо на дрібні шматочки і висипаємо в гаряче пюре. Варимо до готовності.
- Фасуємо по чистим банкам в гарячому вигляді і відразу закатуємо.
Варення з абрикосів — 5 -Хвилинка (відео рецепт)
Знайте, що серед кісточкових культур абрикоси займають одне з перших місць за вмістом пектинових речовин. Із вітамінів у них переважають каротин і вітамін С. До корисних властивостей додамо привабливий вигляд і приємний ніжний колір — популярність в абрикосах при консервуванні виправдовує себе. У себе вдома, в колі сім’ї за чаюванням можна почути тільки схвалення щодо рецептів з абрикоса.