Все готове вміст перекладіть в банки і закрийте. Укутайте банки для створення додаткового тепла, по закінченні декількох діб перенесіть банки в більш прохолодне приміщення.
Рецепт варення з цілих абрикосів з кісточками на зиму
Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- 1 — 1.2 кг цукру
- 11/2 склянки води
- 3 — 4 г лимонної кислоти
Приготування рецепту:
Відбираємо не зовсім стиглі абрикоси дрібноплідних сортів, ретельно миємо і наколюємо кілька разів загостреною дерев’яною паличкою.
Опускаємо на 2 — 3 хвилини в киплячу воду і відразу ж охолодити в холодній.
Підготовлені таким чином плоди потрібно залити гарячим сиропом, довести до кипіння на слабкому вогні і кип’ятити 4 — 5 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити на кілька годин для охолодження. Так повторити ще 2 рази і варити до готовності. Перед закінченням варіння додати лимонну кислоту. Закатати в банки і перевернути догори дном.
Варення з половинок абрикосів і з абрикосовими горішками для аромату
Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- 1 кг цукру
- 11/2 склянки води
- 3 — 4 ядра (горішок) з абрикосових кісточок
Приготування:
Для приготування цього варення беруть абрикоси великоплідних сортів з добре відокремленою кісточкою. Плоди по борозенці розрізати на половинки, видалити кісточки. Підготовлені половинки плодів опустити в киплячий сироп, довести до кипіння, варити 2 — 3 хвилини, вимкнути вогонь і залишити на ніч у холодне місце.
Для аромату кинути в варення 3 — 4 ядра (горішок) з абрикосових кісточок.
На наступний день зварити варення до готовності. Розкласти по банках і закатати.
Сюрприз абрикосового варення з чорної смородини
Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- цукор — 1 кг
- 1 літр води
- чорна смородина
Приготування рецепту:
- Стиглі і цілі абрикоси вимити і акуратно видалити кісточку не поранивши плід, щоб він залишився цілим.
- В середину плодів абрикоса покласти 2 ягідки чорної смородини.
- Всі заповнені плоди обережно скласти в каструлю, залити цукровим сиропом, довести до кипіння і залишити на 8 — 10 годин.
- Потім знову поставити на вогонь і кип’ятити, помішуючи, 10 — 15 хвилин.
- Так повторити 3 — 4 рази.
- Перекласти гарячим чисті прогріті банки. Закатати.
Варення з абрикосів з абрикосовими ядрами (горішками) всередині плоду — без варіння
Потрібно:
- 1 кг абрикосів
- цукор — 1 кг
Приготування рецепту:
- Для рецепта знадобиться тільки великий, щільний, стиглий абрикос з солодкою кісточкою.
- Абрикоси моєму і виймаємо кісточки. Для цього обхоплюємо плід пальцями і виштовхуємо кісточку олівцем або паличкою так акуратно, щоб не пошкодити сам плід і він залишився цілим.
- Кісточки розбиваємо, виймаємо горішки і пробуємо на смак — вони повинні бути солодкими. Потім горішки засовуємо назад в плід.
- З цукру, з невеликою кількістю води (тільки так, щоб цукор не пригорав), вариться сироп і заливаємо гарячим підготовлені плоди з горішками. Даємо охолонути, абрикоси не варимо.
- Потім зливаємо сироп, кип’ятимо і заливаємо абрикоси. Знову даємо охолонути. Не варимо.
- Таку процедуру можна повторити 3 — 4 рази.
- У гарячому вигляді розкладаємо по чистим банкам і закатуємо.