Варення з абрикосів: 11 рецептів абрикосового варення без кісточок і з кісточками на зиму

Все готове вміст перекладіть в банки і закрийте. Укутайте банки для створення додаткового тепла, по закінченні декількох діб перенесіть банки в більш прохолодне приміщення.

Рецепт варення з цілих абрикосів з кісточками на зиму

Потрібно:

  • 1 кг абрикосів
  • 1 — 1.2 кг цукру
  • 11/2 склянки води
  • 3 — 4 г лимонної кислоти

Приготування рецепту:

Відбираємо не зовсім стиглі абрикоси дрібноплідних сортів, ретельно миємо і наколюємо кілька разів загостреною дерев’яною паличкою.

Опускаємо на 2 — 3 хвилини в киплячу воду і відразу ж охолодити в холодній.

Підготовлені таким чином плоди потрібно залити гарячим сиропом, довести до кипіння на слабкому вогні і кип’ятити 4 — 5 хвилин. Потім вимкнути вогонь і залишити на кілька годин для охолодження. Так повторити ще 2 рази і варити до готовності. Перед закінченням варіння додати лимонну кислоту. Закатати в банки і перевернути догори дном.

Варення з половинок абрикосів і з абрикосовими горішками для аромату

Потрібно:

  • 1 кг абрикосів
  • 1 кг цукру
  • 11/2 склянки води
  • 3 — 4 ядра (горішок) з абрикосових кісточок

Приготування:

Для приготування цього варення беруть абрикоси великоплідних сортів з добре відокремленою кісточкою. Плоди по борозенці розрізати на половинки, видалити кісточки. Підготовлені половинки плодів опустити в киплячий сироп, довести до кипіння, варити 2 — 3 хвилини, вимкнути вогонь і залишити на ніч у холодне місце.

Для аромату кинути в варення 3 — 4 ядра (горішок) з абрикосових кісточок.

На наступний день зварити варення до готовності. Розкласти по банках і закатати.

Сюрприз абрикосового варення з чорної смородини

Потрібно:

  • 1 кг абрикосів
  • цукор — 1 кг
  • 1 літр води
  • чорна смородина

Приготування рецепту:

  1. Стиглі і цілі абрикоси вимити і акуратно видалити кісточку не поранивши плід, щоб він залишився цілим.
  2. В середину плодів абрикоса покласти 2 ягідки чорної смородини.
  3. Всі заповнені плоди обережно скласти в каструлю, залити цукровим сиропом, довести до кипіння і залишити на 8 — 10 годин.
  4. Потім знову поставити на вогонь і кип’ятити, помішуючи, 10 — 15 хвилин.
  5. Так повторити 3 — 4 рази.
  6. Перекласти гарячим чисті прогріті банки. Закатати.
Дивіться також:  Закуска з перцю. Кращі заготовки з перцю на зиму (рецепти)

Варення з абрикосів з абрикосовими ядрами (горішками) всередині плоду — без варіння

Потрібно:

  • 1 кг абрикосів
  • цукор — 1 кг

Приготування рецепту:

  1. Для рецепта знадобиться тільки великий, щільний, стиглий абрикос з солодкою кісточкою.
  2. Абрикоси моєму і виймаємо кісточки. Для цього обхоплюємо плід пальцями і виштовхуємо кісточку олівцем або паличкою так акуратно, щоб не пошкодити сам плід і він залишився цілим.
  3. Кісточки розбиваємо, виймаємо горішки і пробуємо на смак — вони повинні бути солодкими. Потім горішки засовуємо назад в плід.
  4. З цукру, з невеликою кількістю води (тільки так, щоб цукор не пригорав), вариться сироп і заливаємо гарячим підготовлені плоди з горішками. Даємо охолонути, абрикоси не варимо.
  5. Потім зливаємо сироп, кип’ятимо і заливаємо абрикоси. Знову даємо охолонути. Не варимо.
  6. Таку процедуру можна повторити 3 — 4 рази.
  7. У гарячому вигляді розкладаємо по чистим банкам і закатуємо.

Конфітюр абрикосовий з очищених плодів без кісточки