3. Каструлю ставимо на вогонь, ягоди при нагріванні будуть лопатися, тому прикриємо їх кришкою. Вміст каструлі помішуйте, щоб ягоди не пригоріли.
4. Варення починає закипати і на ньому утворюється пінка, яку потрібно буде прибирати. У випадку з додаванням води — варимо 30 хвилин, а без додавання води — варимо 20-25 хвилин.
5. Час минув і варення готове.
6. Розкладаємо заготовку з ягід з різним стерилізованим баночках.
7. Закриваємо баночки прокип’яченими кришками. Остиглі баночки ставимо в льох на поличку.
Смачне варення з обліпихи з гарбузом
Дізнайтеся рецепт корисного для здоров’я і легкого в приготуванні смачного обліпихової варення. Гарбуз гасить специфічний запах обліпихи, це важливо для тих, кому він не подобається.
Буде потрібно: на 1 кг гарбуза — 1 кг ягід обліпихи і 700 г цукру
Тактика дій
1. Гарбуз очищаємо, ріжемо на шматочки і пропускаємо через м’ясорубку.
2. пропущену гарбуз кладемо в каструлю, додаємо 200 мл води і варимо на слабкому вогні, помішуючи. Варимо до утворення м’якого пюре і вимикаємо вогонь.
3. Підготовлені ягоди обліпихи пропускаємо через м’ясорубку.
4. Пропущені ягоди викладаємо в каструлю з гарбузовим пюре. Додаємо цукор і даємо постояти, періодично помішуючи.
5. Потім ставимо каструлю на вогонь, нагріваємо, доводимо до кипіння. Кип’ятимо варення з обліпихи і гарбуза 5-7 хвилин і розливаємо по банках.
6. Частина заготовки можна покласти в контейнер і заморозити, щоб взимку зміцнити свій імунітет.
Відео про те, як заготовити обліпиху з медом
Подивіться самий корисний рецепт заготівлі кислих ягід з медом.
Зараз настає вже осінь, все збирають ягоди, тому що залишати їх на дереві до стійких морозів не можна. Збирайте ягоди і готуйте варення з обліпихи будь-яким способом.