Рулька свиняча запечена в духовці соковито і смачно

Рулька свиняча, смачно запечена в духовці, є відмінним м’ясним другим блюдом. Так, саме м’ясним, тому що серед усіх видів м’яса, вона займає трендовий пріоритет.

Найкращою вважається задня гомілка, як більш м’ясиста. Вона найбільше підходить для приготування других гарячих страв. А ось передню частину гомілки частіше беруть на смачний холодець або суп.

Є багато варіантів запікання свинячий рульки в духовці. І всякий раз чується від рекомендує рецепт думка про те, що пропонований варіант найкращий. Однак, саме ця відповідь повинні читачі статті вирішити самі.

Рулька свиняча в пиві запечена в духовці — покроковий рецепт

Подивіться варіант приготування передній рульки по-чеськи. Відзначте момент про те, що спочатку вона вариться, а потім запікається в духовці. Це важливо.

Необхідні продукти:

  • Рулька свиняча — 3 шт.
  • Пиво
  • Вода
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Розмарин — 1/2 ст. л.
  • Чебрець — 1/2 ст. л.
  • Перець горошком — 20 шт.
  • Лавровий лист — 4 шт.
  • Мед — 1 ч. л.
  • Гірчиця — 2 ч. л.
  • Соєвий соус — 3 ст. л.
  • Сіль

Спосіб приготування:

1. Візьміть три передні гомілки і помийте.

2. Морква, часник, ріпчасту цибулю очистіть.

3. Складіть рульки в каструлю і налийте води, щоб вона покривала їх повністю. Доведіть воду до кипіння і повністю зніміть піну.

4. Потім налийте пиво дорівнює кількості раніше налитої води.

5. Потім покласти всі спеції і коріння, а саме: четвертинки моркви, цілі зубчики часнику, цілі очищені головки цибулі. лавровий лист, розмарин, чебрець, перець горошком, сіль.

6. Варити вміст каструлі протягом 2.5 години, а можливо і 3 години, це в залежності від розміру рульок.

Дивіться також:  Страви з кабачків: 9 смачних рецептів страв з кабачків з фото

7. В даному прикладі вони варилися 3 години.

8. А зараз потрібно зробити обмазку. Для цього візьміть невеликий сотейник і вилийте в нього юшку, тобто частину бульйону або навар. Поставте сотейник на невеликий вогонь.

9. Видавіть в сотейник 5 зубчиків часнику, 1 ч. л. меду, 2 ч. л. гірчиці, 3 ст. л. соєвого соусу, трохи чорного меленого перцю. Все перемішайте, щоб розчинилися гірчиця і мед. Спробуйте на сіль, якщо треба додати і зніміть з вогню. Обмазка готова.

10. Далі візьміть деко, покладіть на нього пекарську папір і змастіть її рослинним маслом. На папір викладіть зварені рульки.

Запікання рульок в духовці

11. За допомогою пензлика нанесіть на обмазку зварені рульки на папері, щоб потім відправити їх в духовку до утворення приємною карамельної скоринки. Духовку нагрійте до 190 градусів С.

12. Періодично м’ясо діставайте і змащуйте.

13. В цілому рулька свиняча провела в духовці 40 хвилин.

14. Дістаньте і покладіть готове м’ясо на тарілку. Воно повинно бути з рум’яною шкіркою, а не з дубової.

15. М’ясо вийшло не зовсім жирне, тому що це передня, а не задня гомілка.

М’ясо ароматне і смачне, що розпадається на соковиті волокна.

Приємного апетиту !

Відео про те, як запекти свинячу рульку в духовці в рукаві

Подивіться відео в якому автор запікає м’ясо без попередньої варіння. Рукав для запікання і спеціально приготований маринад — творять чудеса.

Спробуйте приготувати м’ясо по такому рецепту і ви не пошкодуєте про це.