Мусака. Класичні рецепти мусака з баклажанами

Злегка збийте яйця віночком і вмішайте їх в підготовлений соус.

Формування страви — мусака

Для складання страви у нас підготовлені:

  • м’ясна начинка
  • обсмажені баклажани
  • тертий сир
  • помідор
  • зелень петрушки

У форму для запікання укладіть внапуск обсмажені баклажани. При необхідності можете посипати їх сіллю і орегано.

Шар баклажанів посипте тертим сиром.

Поверх сиру укладіть половину підготовленого фаршу.

На шар фаршу повторіть всі попередні шари: кабачки, сир, фарш.

Останній шар фаршу посипте нарізаною зеленню. На зелень укладіть півкільця нарізаного кропу. Помідори можете посолити і поперчити.

На шар помідорів розсипте сир і залийте соусом. Якщо вам приготованого соусу для заливки буде недостатньо, то зробіть його знову також.

На соус посипте тертим сиром і поставте підготовлене блюдо для запікання в духовку.

Випікайте в межах 40 хвилин при 200 градусах С.

Відео про те, як приготувати мусаку з картоплею, фаршем і баклажанами

Листкова запіканка виходить повітряної і ніжною завдяки соусу бешамель.

Приготовлена мусака завжди буває смачною, тому діліться рецептами з друзями.

Простий рецепт мусака без м’яса з рисом

Таке блюдо підійде для людей, які не їдять м’ясо. Тому сформований страву заправити яйцями, молоком і запечіть в духовці.

Необхідні продукти:

  • Баклажани — 800 г
  • Ріпчасту цибулю -100 р
  • Помідори — 200 г
  • Рослинне масло — 100 мл
  • Рис — 80 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Молоко — 200 мл
  • Борошно — 40 г
  • Петрушка, сіль

Процес готування блюда — мусака

  1. Баклажани наріжте тонкими поздовжніми брусками.
  2. Потім посоліть і через 30 хвилин відцідіть гіркий сік.
  3. Потім злегка обсмажте.
  4. У тому ж жирі тушкуйте до м’якості цибулю.
  5. Ще додайте промитий рис, частина помідорів і трохи води.
  6. Дайте суміші трохи поваритися, щоб розбухнув рис.
  7. Візьміть деко і покладіть нарізані кружальцями помідори.
  8. На помідори покладіть половину смажених баклажанів. Зверху посипте їх нарізаною зелень петрушки.
  9. На зелень укладіть шар підготовленої суміші рису.
  10. Шар рису покрийте іншими смаженими баклажанами.
  11. Зверху шару баклажан покладіть нарізані тонкими кружальцями помідори.
  12. Запікайте сформований блюдо і залитий соусом в духовці при сильній потужності.
  13. Приготуйте Соус з злегка спассерованной борошна, молока і яєць.
Дивіться також:  Брокколі — рецепт приготування на сковороді по-швидкому

Відео про те, як приготувати мусаку без картоплі з фаршем

Смачно приготовлена мусака славиться незабутнім смаком. І без білого сухого вина тут не обійтися.

Усім читачам бажаю вдалих рецептів.