Злегка збийте яйця віночком і вмішайте їх в підготовлений соус.
Формування страви — мусака
Для складання страви у нас підготовлені:
- м’ясна начинка
- обсмажені баклажани
- тертий сир
- помідор
- зелень петрушки
У форму для запікання укладіть внапуск обсмажені баклажани. При необхідності можете посипати їх сіллю і орегано.
Шар баклажанів посипте тертим сиром.
Поверх сиру укладіть половину підготовленого фаршу.
На шар фаршу повторіть всі попередні шари: кабачки, сир, фарш.
Останній шар фаршу посипте нарізаною зеленню. На зелень укладіть півкільця нарізаного кропу. Помідори можете посолити і поперчити.
На шар помідорів розсипте сир і залийте соусом. Якщо вам приготованого соусу для заливки буде недостатньо, то зробіть його знову також.
На соус посипте тертим сиром і поставте підготовлене блюдо для запікання в духовку.
Випікайте в межах 40 хвилин при 200 градусах С.
Відео про те, як приготувати мусаку з картоплею, фаршем і баклажанами
Листкова запіканка виходить повітряної і ніжною завдяки соусу бешамель.
Приготовлена мусака завжди буває смачною, тому діліться рецептами з друзями.
Простий рецепт мусака без м’яса з рисом
Таке блюдо підійде для людей, які не їдять м’ясо. Тому сформований страву заправити яйцями, молоком і запечіть в духовці.
Необхідні продукти:
- Баклажани — 800 г
- Ріпчасту цибулю -100 р
- Помідори — 200 г
- Рослинне масло — 100 мл
- Рис — 80 г
- Яйця — 2 шт.
- Молоко — 200 мл
- Борошно — 40 г
- Петрушка, сіль
Процес готування блюда — мусака
- Баклажани наріжте тонкими поздовжніми брусками.
- Потім посоліть і через 30 хвилин відцідіть гіркий сік.
- Потім злегка обсмажте.
- У тому ж жирі тушкуйте до м’якості цибулю.
- Ще додайте промитий рис, частина помідорів і трохи води.
- Дайте суміші трохи поваритися, щоб розбухнув рис.
- Візьміть деко і покладіть нарізані кружальцями помідори.
- На помідори покладіть половину смажених баклажанів. Зверху посипте їх нарізаною зелень петрушки.
- На зелень укладіть шар підготовленої суміші рису.
- Шар рису покрийте іншими смаженими баклажанами.
- Зверху шару баклажан покладіть нарізані тонкими кружальцями помідори.
- Запікайте сформований блюдо і залитий соусом в духовці при сильній потужності.
- Приготуйте Соус з злегка спассерованной борошна, молока і яєць.
Відео про те, як приготувати мусаку без картоплі з фаршем
Смачно приготовлена мусака славиться незабутнім смаком. І без білого сухого вина тут не обійтися.
Усім читачам бажаю вдалих рецептів.