Другі страви на Новий 2020 рік — прості і смачні рецепти

4. На кожну рибку покласти по одній столовій ложці з гіркою приготовленої начинки. Розподілити ложкою рівномірно начинку по рибі.

5. Нарізати тонко-тонко цибулину на четвертинки і розкласти зверху начинки.

6. Зверху лука розкладіть натертий твердий сир, для додання золотистої скоринки при запіканні.

7. Ставимо деко з рибою під «шубою» в духовку розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.

8. Кладемо красиву рибку в тарілочки для подачі та розуміємо, що рибка соковита, ніжна і дуже смачна.

Індичка в духовці, запечена з айвою

Запекти філе індички в духовці дуже просто. У результаті виходить ніжне і соковите м’ясо — відмінний рецепт на Новий рік чи Різдво. Приготовлені таким способом другі страви гості оцінять по достоїнству.

Необхідні продукти:

  • філе індички — 900 г
  • айва — 3 шт.
  • шавлія — 2 гілочки
  • чебрець — пучок
  • м’ята — 3 гілочки
  • мед — 3 ст. ложки
  • вершкове масло — 1 ст. ложка
  • часник — 5 зубчиків
  • рослинне масло — 5 ст. ложок
  • біле сухе вино — 200 мл
  • кориця — 2 палички (або 2 ч. ложки меленої кориці)

План приготування:

1. Посолити філе індички, поперчити і обсмажити разом з подрібненими зубчиками часнику на рослинному маслі. Спочатку обсмажте з одного боку до золотистого кольору.

2. Потім обсмажте з іншого боку.

3. Обсмажене філе індички перекласти в лоток для запікання. Дно застелити пергаментом.

4. Айву очистити від шкірки, нарізати часточками і обсмажити на тій же сковороді в маслі 4-5 хвилин. Додати вершкове масло, мед і смажити ще 3 хвилини.

5. Перекласти обсмажені скибочки айви в лоток до індички. Додати туди ж вино, корицю, гілочки чебрецю та шавлії. Запікати індичку з айвою в духовці при 180 градусах З тривалістю 35-40 хвилин.

Дивіться також:  9 рецептів других страв з мясного фаршу — готувати просто

6. Подавати другі страви з індичкою і часточками айви, прикрасивши листочками м’яти.

Відео про те, як приготувати сьомгу в духовці тесті

Подивіться, як в хрусткому тесті можна приготувати соковиту рибу на святковий стіл.

Потрібно:

  • філе риби — 600 г
  • тісто листкове — 500-600 г
  • шпинат — 250 г
  • вершковий сир — 200 г
  • яйце — 1 шт.
  • часник, сіль, чорний перець — за смаком

Другі страви мають значення для багатьох гостей. З підняттям келихів і покуштувавши гаряче частування, піднімається святковий настрій, починаються пісні та веселощі. Святкування Нового року триває.

Всім вдалих рецептів, новорічного настрою та здоров’я !