4. На кожну рибку покласти по одній столовій ложці з гіркою приготовленої начинки. Розподілити ложкою рівномірно начинку по рибі.
5. Нарізати тонко-тонко цибулину на четвертинки і розкласти зверху начинки.
6. Зверху лука розкладіть натертий твердий сир, для додання золотистої скоринки при запіканні.
7. Ставимо деко з рибою під «шубою» в духовку розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин до рум’яної скоринки.
8. Кладемо красиву рибку в тарілочки для подачі та розуміємо, що рибка соковита, ніжна і дуже смачна.
Індичка в духовці, запечена з айвою
Запекти філе індички в духовці дуже просто. У результаті виходить ніжне і соковите м’ясо — відмінний рецепт на Новий рік чи Різдво. Приготовлені таким способом другі страви гості оцінять по достоїнству.
Необхідні продукти:
- філе індички — 900 г
- айва — 3 шт.
- шавлія — 2 гілочки
- чебрець — пучок
- м’ята — 3 гілочки
- мед — 3 ст. ложки
- вершкове масло — 1 ст. ложка
- часник — 5 зубчиків
- рослинне масло — 5 ст. ложок
- біле сухе вино — 200 мл
- кориця — 2 палички (або 2 ч. ложки меленої кориці)
План приготування:
1. Посолити філе індички, поперчити і обсмажити разом з подрібненими зубчиками часнику на рослинному маслі. Спочатку обсмажте з одного боку до золотистого кольору.
2. Потім обсмажте з іншого боку.
3. Обсмажене філе індички перекласти в лоток для запікання. Дно застелити пергаментом.
4. Айву очистити від шкірки, нарізати часточками і обсмажити на тій же сковороді в маслі 4-5 хвилин. Додати вершкове масло, мед і смажити ще 3 хвилини.
5. Перекласти обсмажені скибочки айви в лоток до індички. Додати туди ж вино, корицю, гілочки чебрецю та шавлії. Запікати індичку з айвою в духовці при 180 градусах З тривалістю 35-40 хвилин.
6. Подавати другі страви з індичкою і часточками айви, прикрасивши листочками м’яти.
Відео про те, як приготувати сьомгу в духовці тесті
Подивіться, як в хрусткому тесті можна приготувати соковиту рибу на святковий стіл.
Потрібно:
- філе риби — 600 г
- тісто листкове — 500-600 г
- шпинат — 250 г
- вершковий сир — 200 г
- яйце — 1 шт.
- часник, сіль, чорний перець — за смаком
Другі страви мають значення для багатьох гостей. З підняттям келихів і покуштувавши гаряче частування, піднімається святковий настрій, починаються пісні та веселощі. Святкування Нового року триває.
Всім вдалих рецептів, новорічного настрою та здоров’я !