Рецепт жульєна: як приготувати жульєн з насолодою смаку

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 300 г печериць
  • 200 г цибулі
  • 200 г твердого сиру
  • 350 мл — 25 % вершків
  • 2 ст. л. борошна
  • сіль, перець — за смаком
  • рослинна олія

Приготування:

Куряче філе відварити.

Цибулю дрібно порубати.

Гриби дрібно порізати.

Філе остудити, дрібно нарізати.

Обсмажити цибулю на рослинній олії, додати гриби і смажити до тих пір, поки не википить вся рідина, десь 10 — 15 хвилин.

Додати філе, посолити поперчити, перемішати, зняти з вогню.

На сухій сковороді злегка обсмажити борошно,

додати вершки, посолити. поперчити, довести до кипіння.

Потім на сковороду до вершкового соусу додати гриби та філе, перемішати, зняти з вогню.

Підготовлену масу викласти в кокотниці, посипати натертим сиром (кришкою не накривати).

Запікати в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, близько 30 хвилин.

Жульєн рецепт : особливий спосіб для всієї родини

Інгредієнти:

  • 300 г курячого м’яса
  • 0.5 кг свіжих грибів
  • 1 велика цибулина
  • 200 г сметани (можна більше)
  • 300 г твердого сиру
  • рослинна олія
  • борошно, сіль, перець — за смаком

Приготування:

Відварити курку до готовності (у солоній воді).

Нашаткувати цибулю, обсмажити в рослинній олії разом з промитими (але не відвареними) нарізаними свіжими грибами (посоливши і поперчив).

Далі додати ст. ложку борошна і дрібно нарізане куряче м’ясо, трохи бульйону, продовжуючи обсмажувати.

Потім все перекласти в глибоку посудину типу гусятниці (але не менше), додати курячий бульйон (щедро), сметану (так само), накрити кришкою і поставити в розігріту духовку.

Гасити недовго, хвилин 15, засипати тертим сиром, знову поставити в духовку і тримати там, поки сир не розплавиться.

Такої страви вистачить всій родині. Вживати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, кому як подобається.

Дивіться також:  Сирна запіканка в мультиварці (43 фото) — як у дитячому садку

Жульєн з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами

Инргедиенты (на 12 кокотниць):

  • 1 шт. — курка
  • 200 г свіжих грибів (можна сухих — тоді менше)
  • 200 г копченої шинки або окосту
  • 2 шт. — головки цибулі
  • 100 г сметани
  • 100 г м’якого сиру
  • 40 — 45 шт. — маслин

Приготування:

Відварити курку до готовності, бульйон посолити.

Протушкувати гриби (сухі попередньо замочивши), дрібно їх порізати і обсмажити з цибулею.

Готову курку розібрати і дрібно порубати. Так само дрібно порізати шинку.

У кожну кокотницу покласти в рівних частках: курку, шинку, гриби, по 2 — 3 шт. маслин і по чайній ложці з верхом сметани (саме в такому порядку).

Залити бульйоном (краще гарячим). Зверху кожну кокотницу накрити шматочком сиру, поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.