Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- 300 г печериць
- 200 г цибулі
- 200 г твердого сиру
- 350 мл — 25 % вершків
- 2 ст. л. борошна
- сіль, перець — за смаком
- рослинна олія
Приготування:
Куряче філе відварити.
Цибулю дрібно порубати.
Гриби дрібно порізати.
Філе остудити, дрібно нарізати.
Обсмажити цибулю на рослинній олії, додати гриби і смажити до тих пір, поки не википить вся рідина, десь 10 — 15 хвилин.
Додати філе, посолити поперчити, перемішати, зняти з вогню.
На сухій сковороді злегка обсмажити борошно,
додати вершки, посолити. поперчити, довести до кипіння.
Потім на сковороду до вершкового соусу додати гриби та філе, перемішати, зняти з вогню.
Підготовлену масу викласти в кокотниці, посипати натертим сиром (кришкою не накривати).
Запікати в духовці при 180 градусах до золотистого кольору, близько 30 хвилин.
Жульєн рецепт : особливий спосіб для всієї родини
Інгредієнти:
- 300 г курячого м’яса
- 0.5 кг свіжих грибів
- 1 велика цибулина
- 200 г сметани (можна більше)
- 300 г твердого сиру
- рослинна олія
- борошно, сіль, перець — за смаком
Приготування:
Відварити курку до готовності (у солоній воді).
Нашаткувати цибулю, обсмажити в рослинній олії разом з промитими (але не відвареними) нарізаними свіжими грибами (посоливши і поперчив).
Далі додати ст. ложку борошна і дрібно нарізане куряче м’ясо, трохи бульйону, продовжуючи обсмажувати.
Потім все перекласти в глибоку посудину типу гусятниці (але не менше), додати курячий бульйон (щедро), сметану (так само), накрити кришкою і поставити в розігріту духовку.
Гасити недовго, хвилин 15, засипати тертим сиром, знову поставити в духовку і тримати там, поки сир не розплавиться.
Такої страви вистачить всій родині. Вживати можна як у гарячому, так і в холодному вигляді, кому як подобається.
Жульєн з грибами рецепт з куркою, шинкою і маслинами
Инргедиенты (на 12 кокотниць):
- 1 шт. — курка
- 200 г свіжих грибів (можна сухих — тоді менше)
- 200 г копченої шинки або окосту
- 2 шт. — головки цибулі
- 100 г сметани
- 100 г м’якого сиру
- 40 — 45 шт. — маслин
Приготування:
Відварити курку до готовності, бульйон посолити.
Протушкувати гриби (сухі попередньо замочивши), дрібно їх порізати і обсмажити з цибулею.
Готову курку розібрати і дрібно порубати. Так само дрібно порізати шинку.
У кожну кокотницу покласти в рівних частках: курку, шинку, гриби, по 2 — 3 шт. маслин і по чайній ложці з верхом сметани (саме в такому порядку).
Залити бульйоном (краще гарячим). Зверху кожну кокотницу накрити шматочком сиру, поставити в заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку.