Сирний Кекс. 5 класичних рецептів смачних кексів з сиру

2. З лимона зніміть з допомогою терки цедру і вичавити сік. Цедру знімайте тільки жовту частину, а білу не потрібно, а то випічка буде гірчити.

3. В окрему чашку просійте борошно, перемішану з содою. Потім лимонний сік цю соду погасить.

4. В іншу миску покладіть підготовлений сир, додайте цукор, яйця і ретельно перемішайте віночком. Можете для перемішування застосувати міксер. Сюди ж додайте 1 ст. л. вершкового масла, яке трохи підтануло при кімнатній температурі і стало м’яким.

5. Ще додайте до всіх інгредієнтів лимонний сік і цедру. І ще раз перемішайте дуже ретельно.

6. А ось зараз треба діяти дуже швидко. Додайте до суміші просіяне борошно з содою і швидко розмішайте. Але довго заважати не потрібно, так як сода буде взаємодіяти з лимонним соком і піднімати тісто. Все-таки підніматися воно має в духовці.

7. Швидко розмішайте і перекладайте відразу тісто у форму. Ставте форму з тестом на 20-30 хвилин в духовку і випікайте при 180 градусах С.

8. В даному випадку сирний кекс випікався всього 20 хвилин. Дуже добре буде, коли форма ще постоїть в духовці з відкритими дверцятами протягом 10 хвилин.

9. Готовність перевірте випічку дерев’яною зубочисткою, вона повинна бути суха. Накрийте форму зверху тарілкою і переверніть, випічка легко випаде з форми. Вийшов гарний сирний кекс зі смаком і кольором лимона.

10. Коли випічка охолоне, можете прикрасити її зверху карамеллю.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати великодній кекс з сиром

Випічка по цьому рецепту виходить ніжною, вологим і дуже святковою.

Великодня випічка довго зберігається і стає, при цьому, ще смачніше.

Дивіться також:  Лінивий пиріг з яблуками на сковороді — рецепт покроково

Сирний кекс — класичний рецепт по ГОСТу

Подивіться рецепт за яким можна приготувати ароматний кекс зі смаком пломбіру.

Склад продуктів:

  • борошно пшеничне — 290 г
  • сир 10 % — 260 г
  • яйця — 3 шт.
  • цукор — 230 г
  • цукор ванільний — 10 г
  • масло вершкове — 155 г
  • розпушувач — 10 г
  • сода — 2 г

Хід роботи:

1. У чашці змішайте борошно з розпушувачем і содою.

2. Протріть жирний сир через велике сито або друшляк.

3. Ще в іншій мисці змішайте м’яке вершкове масло з цукром і ванільним цукром. Розмішайте все протягом 1 хвилини. Сюди ж додайте протертий сир і збивайте ще 2-3 хвилини.

4. Потім додайте яйця кімнатної температури і продовжуйте збивати до розчинення цукру.

5. Висипайте в підготовлену суміш борошно в 2 прийоми і перемішувати тісто до однорідності.

6. Викладіть готове сирне тісто в підготовлену прямокутну форму і розподіліть.

7. Поставте форму в духовку на 55 хвилин і випікайте в середньому режимі при 170 градусах С. сирний Кекс залиште для остигання в письмовій формі протягом 15 хвилин.